Päivän Sana 16.11.2018
lyhteet sylissään.

Ps. 126:5-6

Arjen aurinko

Sanotaan, että ihminen on ihmisen aurinko. Hymyn voimaannuttavasta voimasta puhutaan myös.

Mitä silloin tehdään, jos ihminen ei loista auringon lailla? Mitä silloin, kun hymy ei irtoa? Mistä etsitään arjen aurinko?

Viime viikkoina sadetta hotkineet rännit ovat soittaneet räppiä. Siltä rännien loputon räminä on kuulostanut. Ränniräppiä olemme kuunnelleet ja aurinkoa etsineet.

Huoli meillä on siitä, että kylväjän pitäisi päästä työhönsä, jotta me saisimme leipämme, perunamme ja vihanneksemme.

Nyt jos koskaan jokainen aurinkoaamu on riemun paikka. Riemun paikka on tähän päivään saatu aurinko ja se, että pelloilla pörisee.

Voisiko olla niin, että sateessa, aurinkoa odotellessa, on passelia aikaa nuohota sielua. Etsiä arjen aurinkoa.

Niin se on, että voimme sanoa, ja meidän pitäisi sanoa itsellemme ja läheisellemme: "Tehdään tästä hyvä päivä. Satoi tai paistoi."

Siihen on lupa ja kannustus pyytää myös voimaa.

Sekin on hyvä muistaa, että emme ole pulassa toistemme kanssa, vaikka sanoja ei aina olisikaan. On hymyn häivähdys ja kenties mahdollisuus hipaista toista rohkaisuksi.

Tärkeä ihmisyyden instrumentti on toisen ihmisen huomioiminen. Todellinen arjen auringon säde se on. Voimme nähdä vaivaa aivan ventovieraankin ihmisen eteen. Vaivannäössä on siunaus. Aina.

Aurinkoisia päiviä!

Paula Takala

11.4.2016 klo 10:36:56
tiedotussihteeri kirjoittaa

Kukkahattutädille lämmin kiitos kommentista. Täällä Kauhavalla keväinen aurinko paistaa tänään kauniisti. Oikein hyvää ja aurinkoista viikkoa!

11.4.2016 klo 10:26:19
Kukkahattutäti kirjoittaa

Hyvää huomenta!
Sattumalta löysin itseni seurakuntanne tältä sivulta, kun etsin arkiaamun aurinkoa. Johdatusta, siitä kiitän.

Tapanani on vierailla eri seurakuntien sivuilla, on kuin kävisin kyläilemässä.
Se on iloa! Seurakuntanne sivujen ensiaukeama on rauhallinen ja selkeä - kuin avoin ovi käydä sisälle.

Lämpimin ajatuksin
Kukkahattutäti Lappeenrannasta