Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Jäi melkein juhlimatta

Kesäjuhlat ja maatalousnäyttelyt ovat olleet kesieni tapahtumia. Inter-rail-  ja liftari-ikäisenä oli mukava mennä minne vain, myös linja-autolla pitkin poikin Suomea; silloin kun linja-autoliikenne oli yleisempää kuin nykyään.  Kaikkien ”suuntien” kesäjuhlat kelpasivat.  Oli mukava seurailla ihmisten oloa ja kuunnella veisuuta ja lauluja.  Juhlien puheet todella opettivat ja avarsivat.  Opin ehkä ymmärtämään erilaisten ihmisten ajattelua ja tapaa kertoa uskonnäkemyksestään.

Tulin ymmärtämään, että uskon ja rukouksen kotikieli on tärkeä oppia ja sitä kannattaa vaalia. Useimmat me kuitenkin olemme enemmän kotona jossain ryhmässä kuin jossain toisessa.

 

Yhtä lailla kuin hengelliset tapahtumat maatalousnäyttelyissä kuljeskelu on paitsi vahvistanut identiteettiä myös antanut tietoa maaseutuelinkeinojen valtavasta muutoksesta ja nykyisestä luonteesta.  Farmari-tapahtumat vetävät yhä puoleensa. Kaukokaipuun ja haikeuden sekaisella mielellä katselin lehtikuvaa, jossa kaksi lehmää makaili Farmari- näyttelyn parsissa peitettyinä valkoisilla kastelluilla peitteillä helteen takia. Eräänä päivänä vielä…

 

Ajan mittaan mukaan lähteminen on vähentynyt, mutta aina joku on tuonut juhlan henkeä, kun on poikennut tapahtumiin mennessään tai niistä palatessaan kertomaan juhlaterveisiä ja kuulumisia. Ja nykymedian ansiosta seuroja ja juhlia on voinut seurata luurit korvilla kotona. Espoon herättäjäjuhlat pari vuotta sitten olivat ensimmäinen kokonainen juhlatapahtuma, joille osallistuin panematta kenkiä jalkaan tietokoneen ääressä luurit korvilla ja Siionin virsiä selaten. Siitä lähtien tämä uusi väline on tuonut paljon iloa ja osallisuutta, ja siunausta, niin uskon.  Ja kun Alajärven suviseurojen jälkeen valmistauduin pitämään Järviradiossa aamuhartautta, toimittaja huomautti: ”Muista, että tätä kuunnellaan Kanadassa asti”, oivalsin uudelleen ja todemmin kristittyjen yhteyden, pyhän yhteisen seurakunnan ja pyhäin yhteyden merkityksen. Sen voiman.

 

Jos jossain vaiheessa kesää tuli sellainen olo, että jäi melkein juhlimatta tänä kesänä, vanhat juhlamuistot ja uudet tavat kohdata ovat tuoneet uusia tuulia ja vieneet mukanaan uudenlaisiin yhteyksiin. Kiitollisin mielin saa liittyä maapallon laajuiseen joukkoon laulamaan:

”Yhdessä kristikunta kaikkialla,

etelän, pohjan, idän, lännen alla,

sinulle Kristus tuokoon kiitoksen,

Isälle ylistyksen iäisen.”

virsi 326:9

 

 

Sisko Mäkinen
Kommentit

6.8.2010 klo 21:39:23
Arja N-K kirjoittaa

Hei
Olipa hyviä aatoksia siitä uskon äidinkielestä vai miten se meni. Olenpa lukenut näitä ennenkin, vaan en ole arvannut kommnetoida roskapostin pelossa kai. Olimme kesällä Herättäjäjuhlilla Kiuruvedellä ihan koko ajan. Muuallakin olisi hyvä ollut käydä, mutta olimme paljonEvijärvellä, oli se omakin jp.Pää on kesäterässä, pian alkaa koulu.
Terveisiä meiltä, kiva, että jaksat kirjoittaa.