Päivän Sana 20.11.2018
Hyvä on sen osa,
jota sinä, Herra, kasvatat
ja jolle sinä opetat lakiasi.
Pahana päivänä sinä varjelet häntä,
kun hauta jo aukeaa
sille, joka rikkoo lakiasi.

Ps. 94:12-13

Jumalan työ maasaissa

Olimme vierailulla loppuvuodesta eräässä maasaiseurakunnassa Kenian ja Tansanian rajan lähellä. Seurakunnan evankelista ja johtaja oli saanut siirron uudelle alueelle Kenian rannikolle ja saimme tuon kylän seurakuntalaisten kanssa olla häntä lähettämässä ja samalla todistamassa hänen työnsä päättymistä tuossa Oloirimirimin seurakunnassa.

Juhlaan osallistui kanssamme myös Kenian luterilaisen kirkon keskihiippakunnan piispa Bakari Kea. Paikka  jossa juhla pidettiin oli uusi rakenteilla oleva kirkko. Vielä kaikki viimeistelyt eivät olleet valmiina, mutta siitä huolimatta kirkko oli käytössä ja täynnä seurakuntalaisia.

Tilaisuudessa evankelista kiitti seurakuntalaisiaan joita oli saanut palvella vuosien ajan. Monet pitivät puheita ja piispa saarnasi. Lopuksi nautittiin yhdessä Herran Pyhä ehtoollinen. Kun oma vuoroni tuli sanoa muutama sana tilaisuuden lopulla, sain mieleeni kohdan Raamatusta, jossa sanotaan että jos Herra on aloittanut työn, Hän vie sen myös loppuun. Tuota maasaiseurakuntaa katsellessani koin, kuinka Herra on aloittanut siellä työnsä ja tulee viemään sen myös loppuun, meistä riippumatta omaksi kunniakseen.

”Varmasti luottaen siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesuksen päivään saakka.”  (Fil 1:6)

Kauhavan seurakunnan nimikkolähetti

Pauli Vanhanen, Kenia