Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Rakkauden silmukat

Uutistulvan ylittää helposti moni negatiivinen asia. Työssäni lähetyssihteerinä näen ja kuulen toki maailmalta monenlaista hätähuutoa, mutta toisaalta saan päivittäin nähdä sitä, miten ihmiset tahtovat toisilleen hyvää. He antavat aikaansa, monenlaisia taitojaan yhteisen hyvän eteen ja myös varojaan, usein vähästäänkin sekä mittaamattoman määrän välittämistä lukemattomilla eri tavoilla.

 

Kuvan villasukat ovat yksi esimerkki siitä, miten yksi seurakuntalainen on istunut tunti toisensa jälkeen, kutonut silmukka silmukalta iloa ja lämpöä lähettiperheelle. Lähetysillassa nuo sukat ojennettiin laulun saattelemina. Sukkien värit kertovat myös Jumalan rakkaudesta ja suuresta suunnitelmasta.

 

Liittymällä yhteen saamme olla yhtä suurta kudelmaa, rakkauden ketjua, välittämisen valomerkkejä. Pidetään huolta toisistamme. Pelkkä hymy voi joskus pelastaa päivän tai ojennettu nenäliina. Meillä kaikilla on tarpeita ja meitä kaikkia tarvitaan.

 

Tässä sulle villasukat mukaan matkalle.

Silmukoihin siunauksen kätkin sinulle.

Nämä sukat jalkaas pistä, kun sä lähdet kulkemaan.

Siunausta elämässä paljon tarvitaan.

 

Ajattelin sinua kun nämä sukat tein.

Sinut rukouksissani Isän eteen vein.

Enkelisi suojelkoon sua, ettet loukkaa jalkaasi,

vierelläsi kulkekoon ja olkoon turvasi.

 

Villasukat vain, ne kanssas kulkee ain.

En lahjaa parempaa voi sulle antaa.

Villasukat nää, myös mieltä lämmittää.

Näin Isän syliin tahdon sinut kantaa...

(Laulun sanat Heidi Luoma)

 

 Henna Luoma