Päivän Sana 16.11.2018
Jotka kyynelin kylvävät,
ne riemuiten korjaavat.
Jotka itkien menevät kylvämään
vakkaansa kantaen,
ne riemuiten palaavat kotiin
lyhteet sylissään.

Ps. 126:5-6

Tavalliset kädet

Taannoin yhtenä päivänä autoni jätti minut tienposkeen. Juoksin takaisin kotiin ja huokaisin pienen rukouksen heti eteiseen päästyäni kun mies oli lähtenyt katsomaan missä vika voisi olla. Kolmevuotias poikani katsoi minua kauan myötätuntoinen katse silmissään. Lopulta hän katosi huoneeseensa ja saapui vilttipeiton kanssa kääriäkseen minut siihen lohdutukseksi. ”Äiti, minä vähän autan Jeesusta.”

Lapsi muistutti taas tärkeästä asiasta. Meidän kätemme ovat tarkoitettu olemaan Jeesuksen käsinä tässä maailmassa. Yksi lempilauluistani on Pekka Simojoen Kaksi tavallista kättä. Siinä lauletaan: Hän ei käske enkeleitä tätä maata muuttamaan, Jeesus tahtoo käyttää meitä siellä, missä tarvitaan. Kaksi tavallista kättä Jeesus työhön lähettää. Kuinka paljon tekemättä ilman niitä täällä jää! Olenko minä muistanut antaa käteni Hänen käyttöönsä kun joku tarvitsee apua? Vai olenko vain toivonut ja rukoillut, että Jumala auttaisi? Voisinko rukoilla viisautta ja johdatusta siihen mitä konkreettista minä voisin käsilläni tehdä?

Aikoinaan luin kirjan, jonka päähenkilöllä oli tapana aloittaa jokainen päivä aamurukouksella, johon sisältyi lause: ANNA MINUN OLLA TÄNÄÄN JOLLEKIN SIUNAUKSEKSI. Muistan, että ”testasin” tuota rukousta. Heti ensimmäisenä päivänä sain esimerkiksi kokea kuinka kaupassa eteeni johdatettiin huonosilmäinen vanhus, joka yritti epätoivoisesti löytää jotakin tuotetta hyllystä. Sain olla avuksi. Sen lisäksi, että tuon rukouksen kautta Jumala voi johdattaa tiellemme meitä tarvitsevia ihmisiä, se muuttaa asennettani. Katse kääntyy omasta navasta kohtaamiini lähimmäisiin. Niinkin arkinen tehtävä kuin iltapäiväkahvin keittäminen puolisolle voi tuntua siltä, että saan palvella ja olla siunaukseksi väsyneelle. Voin jopa alkaa ajatella jokaista päivää Jumalan antamana seikkailuna. Mihin minua tänään johdatetaan, saanko olla jollekin siunaukseksi?

Olinkin unohtanut tuon rukouksen pitkäksi aikaa, onneksi tuli nyt mieleen. Laitetaanko käyttöön niin rukous kuin omat tavalliset kädetkin?

 

Haastavin terveisin

Päivi Latomäki

 

ps. Autosta oli loppunut polttoaine.
Kommentit

23.4.2014 klo 11:40:23
Henna kirjoittaa

Kiitos Päivi taas tärkeistä muistutuksista!