Päivän Sana 16.11.2018
ne riemuiten palaavat kotiin
lyhteet sylissään.

Ps. 126:5-6

Tytöt ja pojat turvallisesti netissä – jiipeenetti.fi

Vuoden 2012 alussa aloitti toimintansa jiipeenetti.fi -nettisivusto, joka on tarkoitettu 9-13 vuotiaille tytöille ja pojille. Sivustolla on runsaasti tekemistä, askartelua ja luontoaktiviteetteja. ”Luovaa hulluutta” -ryhmässä on tarjolla tilaa kirjoittamiselle, piirtämiselle ja valokuvaukselle. ”Leirirepussa” on vinkkejä leirielämään rakentelu-, sapuska- ja varusteohjeineen. ”Musiikkipuolella” löytyy virsiä ja lauluja. ”Luojan lähellä” sisältää hengellistä materiaalia, kuten rukouksia, hartauksia. ”Kerhotaloon” seurakuntien kerhot voivat lähettää omaa materiaaliaan toiminnastaan. Lisäksi ”Viisaasti verkossa” sisältää ohjeita niin vanhemmille kuin lapsille. Lopuksi löytyy tietoa Lasten oikeuksista.

Jiipeenetissä lapsi voi seikkailla turvallisessa ilmapiirissä. Sivuston ylläpitäjät työskentelevät aktiivisesti turvallisuuden puolesta ja seuraavat sivujen sisältöä. Tarvittaessa otetaan yhteyttä viranomaisiin, jos lapsen oikeuksia loukataan. Chat-keskustelua valvoo koulutettu lapsi- ja nuorisotyöntekijä tai muu aikuinen kasvatustyön ammattilainen, joka poistaa eli moderoi loukkaavan, vahingollisen tai kiusaamiseksi tulkittavan aineiston. Rekisteröidyttäessä sivustolle hyväksytään säännöt, jotka on hyvä lukea huolellisesti.

Alla olevista linkkeihin on koottu tietoa tietoturvallisuudesta ja turvallisesta internetinkäytöstä.

Linkkejä

Turvallisesti Internetissä