Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Hautojen hoito

Seurakuntaliitoksen myötä haudanhoitosopimusten sisältö ja hinnoittelu on yhdenmukaistettu Alahärmän, Kauhavan, Kortesjärven ja Ylihärmän hautausmaiden hoitohaudoilla. Hautainhoitosopimuksia tehdään vain vuodeksi kerrallaan.

Kauhavan seurakunnalla on yhden hoitokauden kestäviä kesä- ja kasteluhoitosopimuksia.

Hoitojen tarjouslaskut lähetetään automaattisesti edellisenä vuonna hoidon maksaneille asiakkaille. Maksamalla laskun vahvistetaan hoitosopimuksen jatkuminen tulevana hoitokautena.

Kesähoito

Yhden kesän hoitomaksu määräytyy hautapaikan sijojen mukaan. Kaikilla hoitohaudoilla

kukkina on vaaleanpunainen pikkubegonia.

Hoitoon sisältyy:

• kevätsiivous

• kukkapaikan kunnostus ja lannoitus

• kukat

• pinnan kunnostus

• kukkien hoito, kastelu ja lannoitus

• haudan siistinä pitäminen

• syksyllä kukkien poisto

• syyssiivous

Kukkien kesähoito aloitetaan kesäkuun 10. päivä sääolosuhteista riippuen. Hoito päättyy 30.09. tai ennen tulevaan hallayöhön, jonka jälkeen kukat poistetaan.

Ensimmäistä kertaa seurakunnan kesähoitoon tulleista haudoista peritään 70,- €:n peruskunnostusmaksu, mikäli viimeisestä hautauksesta on kulunut yli 2 vuotta. Maksu sisältää haudan kesähoitoon kunnostamisen ja kivien oikaisun.

Kasteluhoito

Yhden vuoden hoitomaksu määräytyy hautapaikan sijojen mukaan.

Hoitoon sisältyy:

• omaisten istuttamien kukkien kastelu ja lannoitus

• kuivien kukkien poisto kukkaryhmästä

Hoito aloitetaan seurakunnan hoidossa olevien kesähoitojen yhteydessä. Omaisten istut-

tamien kevätkukkien esim. äitienpäiväkukkien hoito ei sisälly kasteluhoitoon.

Erillinen peruskunnostus

67.-

60,-

68,-

Hoitosopimuksista ja niiden laskutuksista vastaa toimistosihteeri Sirpa Mäntylä, puhelinnumero 06-4346526.

HAUTAUSMAIDEN REUNAKIVET

Haudoille tuotavat reunakivet vaikeuttavat hautojen hoitoa sekä lisäävät kaivuun, peiton ja peruskunnostuksen kustannuksia erityisesti talvikuukausina. Seurakunta on vuosittain joutunut korvaamaan hautapaikan haltijoille kaivuun yhteydessä tapahtuneita tahattomia reunakivien rikkoutumisia.

Kirkkoneuvoston 6.8.2013 tekemän päätöksen (119 §) mukaan haudan reunustaminen aidalla, kivetyksellä tai muuten on päätöspäivästä lukien kielletty kaikilla Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien sekä Kauhavan alueseurakunnan hautausmailla.

Mikäli hautoja jatkossa kiellosta huolimatta reunustetaan, seurakunta poistaa reunukset ja tästä aiheutuvat kustannukset peritään haudan haltijalta.

Lisätietoja antaa talousjohtaja Esa Rämäkkö, p. (06) 434 6527, 050 532 2792 ja kiinteistöpäällikkö Kari Jutila, p. (06) 434 6536, 045 139 3597

Hautaoikeus ja sen luovuttaminen

Yllä tulostettavaksi lomake hautaoikeuden haltijan nimeämisestä.

Hautaoikeude...