Päivän Sana 22.04.2019
Herra on todella noussut kuolleista!

Luuk. 24:34

Afrikkalaisia rytmejä Kortesjärvellä

Kortesjärven kirkko täyttyi hyväntuulisesta ja rytmikkäästä gospelmusiikista sunnuntaina 3.8.14. Pekka Simojoki ja EtCetera kuoro vierailivat ensin messussa ja pitivät sen jälkeen konsertin. Väliajalla kirkon pihalle oli pystytetty RuskaGospelin kahvio ja EtCeteran basaari.


Kanttori Heli Turpela ja vapaaehtoisten tiimi hoitivat vierailun järjestelyt nopealla aikataululla. Tarjous vierailusta tuli vain pari viikkoa ennen tapahtumaa. Vieraat yöpyivät Palojärven leirikeskuksessa.


EtCetera on riihimäkeläinen gospelkuoro, jota johtaa Pekka Simojoki. Suurin osa lauluista on Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen käsialaa, mutta hyvin paljon ohjelmistossa on myös afrikkalaista musiikkia. Kuoro liikkuu rytmikkäästi musiikin tahdissa. Simojoki yritti saada myös kylmäverisiä pohjalaisia liikkumaan, mutta varsin vaisuin tuloksin. Kädet sentään nousivat ja rytmikkäät taputukset kaikuivat kirkossa.


Kotimaan matkojen lisäksi EtCetera on vieraillut vuonna 2011 Sortavalassa, Petroskoissa ja Kontupohjassa. Seuraavana vuonna oli vuorossa Unkari ja Romania. Tänä keväänä kuoro vieraili Namibiassa, Ambomaalla, Pekka Simojoen entisillä kotiseuduilla. Simojoki kertoi koskettavasti, kuinka ihmisiä Afrikassa ja Suomessa oli herätetty keskellä yötä rukoilemaan matkalaisten puolesta, kun he olivat vaarallisella alueella. Kuoron seuraava matka suuntautuu Intiaan vuonna 2016.


Kesken konsertin Pekka Simojoki halusi kuoron kanssa siunata diakoni Anne Heikkilän matkaan. Hän on myös lähdössä suomalaisen lähetystyön juurille Ambomaalle.Kaukaisia vieraita Kortesjärven kirkon pihalla. Kari ja Erja Ahlroth asuvat talvet Floridassa ja ovat siellä mukana järjestämässä tapahtumaa, johon myös Pekka Simojoki on kutsuttu. Keskellä Erja Ahlroth, selin Pekka Simojoki ja Kari Ahlroth
Kaukaisia vieraita Kortesjärven kirkon pihalla. Ka...
Kanttori Heli Turpela toivotti Pekka Simojoen ja EtCeteran tervetulleeksi
Kanttori Heli Turpela toivotti Pekka Simojoen ja E...
Kortesjärven kirkko täyttyi konserttiyleisöstä ja afrikkalaisista rytmeistä
Kortesjärven kirkko täyttyi konserttiyleisöstä ja...

Pekka Simojoki halusi siunata Anne Heikkilän matkaan entiselle kotiseudulleen Ambomaalle
Pekka Simojoki halusi siunata Anne Heikkilän matka...