Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

AJAN ILMIÖISTÄ -luentosarja Kauhavalla

Lasse Pesu. Kuva: Taneli Törölä.

Maailma pienentyy. Vieraat aatteet ja ideologiat kulkeutuvat aina pohjolan perukoille saakka. Samalla myös uskonnollinen kenttä paisuu ja pullistuu. Ajan ilmiöistä -luentosarja pyrkii tuomaan selkeyttä sekavuuden keskelle. Sarja pureutuu pinnalla oleviin ilmiöihin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Ydinkysymys kuuluu: mitä kristityn tulisi tästä kaikesta ajatella?

Luennot järjestetään Kauhavan seurakuntakodilla (Kirkkotie 3b) seuraavasti:

Keskiviikkona 14.9. klo 18.00: ”Jehovan todistajat”

Jehovan todistajien suuret tapahtumat, konventit, saavat säännöllisesti palstatilaa paikallislehdissä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kristillinen liike, vaikka usein näin luullaankin. Missä kohdin järjestön oppi eroaa klassisesta kristinuskosta? Miksi Jehovan todistajien käyttämä raamatunkäännös ei kestä päivänvaloa? Entä miksi järjestö kieltää jäseniltään verensiirrot?

-          Musiikki: Rempsiät

-          Luennoitsija: Lasse Pesu

HUOM. PERUTTU: Ke 12.10. klo 18.00: ”Islam”

Eurooppaa ravistelee maanosan historian pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Pakolaistulva on suuntautunut myös Etelä-Pohjanmaalle. Useilla maahanmuuttajilla on muslimitausta. Miten heihin pitäisi suhtautua? Miten kristinusko ja islam eroavat toisistaan? Synnyttääkö islam terroristeja?

-          Musiikki: Vaeltajat

-          Luennoitsija: Lasse Pesu

Keskiviikkona 16.11. klo 18.00: ”Enkelit”

Enkelibuumi jyllää ja jylisee. Näkymätön maailma nostetaan esille erilaisissa enkelikonserteissa ja -illoissa. Millaisia vaaroja piilee tällaisessa toiminnassa? Mihin enkelien palvonta ja rukoileminen ylipäätään perustuu? Entä millaisen kuvan Raamattu antaa enkeleistä?

-          Musiikissa Saviruukku

-          Luennoitsija: Lasse Pesu

Illat alkavat kahvitarjoilulla, ja niiden lopuksi on esirukous- ja sielunhoitomahdollisuus.

Luennoitsija Lasse Pesu työskentelee aluejohtajana Suomen Raamattuopistossa, jonka työnäky on kiteytetty kolmeen sanaan: ”Tehtävämme on etsiä, hoitaa ja varustaa.”

Lämpimästi tervetuloa!

Järjestäjät: Kauhavan seurakunta, Agricola-opintokeskus ja Suomen Raamattuopisto