Päivän Sana 22.04.2019
Herra on todella noussut kuolleista!

Luuk. 24:34

Exitin konsertti Kauhavalla 12.11.

Kuva: Tommi Levy

Exit saapuu levynjulkaisukiertueellaan konsertoimaan Kauhavan kirkkoon. Yhtye vetää usein kirkot täyteen väkeä yli sukupolvi- ja kirkkokuntarajojen. Yhtyeen keulahahmo Pekka Simojoki avaa ajatuksia levystä ja sen teemasta:

- Se kertoo jotain oleellista siitä matkasta, jonka soittajat ovat tehneet tähän päivään. Lauluissa välähtävät sekä elämän arkinen kauneus että sairaus ja jopa kuoleman läsnäolo. Kauneutta jokainen tarvitsee, jotta jaksaisi, mutta elämää ei voi ymmärtää ilman kipua. Kauneus ihastuttaa, mutta kipu koskettaa. Molemmat ääret liittyvät elämään, eikä elämä olisi elämän arvoista ilman toista. Ja niissä molemmissa on itse Jumala läsnä.

Exit on vuosien kuluessa tehnyt lähes 1000 konserttia ja konsertoinut Suomen lisäksi monissa Euroopan maissa. Yhtyeen levyjä on myyty lähes 100 000 kappaletta. Monet Exitin kappaleet ovat olleet suuria hittejä rippikouluissa ja suosituimmat niistä ovat päätyneet useisiin nuottikirjoihin. Yhtyeen tunnetuimpia lauluja ovat Varjoista maan, Kahden maan kansalainen ja Mitä rakkaus on? Vuonna 2012 Radio Dein kuuntelijat valitsivat Pekka Simojoen Suomen parhaaksi gospelartistiksi Exitin saavuttaessa kakkossijan.

Alkuperäisjäsenistä Exitissä ovat jäljellä Pekka Simojoki (laulu), Matti Puttonen (laulu ja koskettimet) ja Timo Luoto (rummut). Muut yhtyeen jäsenet ovat Jari Levy (laulu ja koskettimet), Markku Perttilä (laulu ja kitara), Jarkko Jouppi (kitara) ja Timo Jouppi (basso).

Exit esiintyy Kauhavan kirkossa torstaina 12.11. kello 19.00. Konsertin ohjelman hinta on 5 euroa.