Päivän Sana 19.04.2019
Jeesus huusi kovalla äänellä: "Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni." Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran.

Luuk. 23:46

Hallikainen puhui ja puhutteli

Joel Hallikainen lauloi ja puhui niin, että se tuntui syvällä sisimmässä.

Joel Hallikaisen gospelkonsertti Kauhavan kirkossa 19.11.14 oli puhutteleva. Laulujen lomassa Hallikainen kertoi koskettavia tarinoita omasta elämästään sekä niiden elämästä, joiden kokemuksia hän oli saanut tavalla tai toisella olla jakamassa. Konsertin teema ”Kahdet askeleet” kuvaa ihmisen kulkua elämän pitkospuilla. Silloin, kun on kaikkein vaikeinta, Jumala kantaa.

Hyvin avoimesti Hallikainen kertoi kipeistä kokemuksistaan, isäsuhteestaan, kuoleman kohtaamisesta ja elämän tyhjyydestä. Kaiken yllä on kuitenkin Jumalan rakkaus ja toivo iankaikkisesta elämästä. Jokaisen on kerran täältä lähdettävä, mutta kuoleman kohtaaminen voi olla helpompaa, kun tietää, että vastassa on joku rakkaista.

- Jokainen on kutsuvieras, Joel Hallikainen painotti kirkkosalin täyteiselle yleisölle.Monia käsiä nousi, kun Hallikainen kysyi onko mukana sellaisia, jotka ovat ensimmäistä kertaa Kauhavan kirkossa. Täydessä kirkkosalissa oli arviolta 500 kuulijaa. Viiden lapsen isänä Hallikainen huomioi hyvin myös konsertin nuorimmat kuulijat.

Molemmin puolin Kauhavan konserttia Joel Hallikainen esiintyi yrittäjien Hyvän mielen aamiaisella. Ennen konsertin alkua hän lämpimin sanoin muisteli Matti Karia, joka aikanaan käynnisti aamiaistoiminnan. Kauhavan kirkossa Hallikainen on konsertoinut kerran aikaisemmin, muutama vuosi sitten Pohjanmaan Osuuspankin joulukonsertissa.

Konsertin lopuksi yleisö nousi seisaaltaan osoittamaan suosiota. Kanttori Silvia Kaljurand kiitti taiteilijaa kukkasin.

Konsertin loputtua yleisö nousi osoittamaan suosiota ja sai kiitokseksi kuulla Scubertin kauniin Ave Marian, joka kaikui pehmeästi täydessä kirkkosalissa.