Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Ituhippikisan voitto alueen nuorille

Evijärven seurakunnan sekä Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien nuoret osallistuivat Kirkkohallituksen, Nuorten Keskuksen ja WWF:n järjestämään Ituhippi-elokuvakilpailuun viime vuoden lopulla. Aiheena oli ”kristinusko ja luonto – asennetta ja elämäntapaa.” Ituhippi-elokuvakilpailu haastoi tylsät ennakkoluulot ja valmiit mielikuvat maailmanparantamisesta ja ympäristöaktivismista. Luomakunta on yhteinen ja siksi vastuu siitä kuuluu kaikille. Jumala antoi ihmiselle tehtävän: viljelkää ja varjelkaa maata.

Nuoret voittivat kisan elokuvalla Pienet teot. Elokuvan ajatuksena oli ekologisten valintojen teko arkisissa asioissa; lähdenkö kauppaan autolla vai pyörällä, ostanko luomutuotteita, heitänkö roskat luontoon vai roskikseen, kannustanko muitakin tekemään ympäristöystävällisiä tekoja. Elokuvan Jeesus -hahmo oli ohjaamassa Reinoa tekemään oikeita ja luontoa suojelevia valintoja.

Palkinto noudettiin 9.1. Jyväskylästä NUORI 2013 -tapahtumasta. Elokuva sai hyvän ja kannustavan vastaanoton. Kilpailun järjestävät tahot pitivät elokuvaa idearikkaana, toimivana ja mukaansa tempaavana. Nuoret päättivät hyödyntää palkintona olevan toimintatonnin RuskaGospel -tapahtuman järjestämiseen. Syyskuun lopulla järjestettävässä RuskaGospel 20 v. -tapahtumassa tulee näkymään kestävän elämäntavan arkinen ja iankaikkinen näkökulma.