Päivän Sana 19.11.2019
Hän ilmoittaa ihmisille tahtonsa.
Hän tekee aamunkoiton ja yön pimeyden,
hän kulkee maan kukkuloiden yli.
Hänen nimensä on Herra, Jumala, Sebaot.

Aam. 4:13

Ituhippikisan voitto alueen nuorille

Evijärven seurakunnan sekä Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien nuoret osallistuivat Kirkkohallituksen, Nuorten Keskuksen ja WWF:n järjestämään Ituhippi-elokuvakilpailuun viime vuoden lopulla. Aiheena oli ”kristinusko ja luonto – asennetta ja elämäntapaa.” Ituhippi-elokuvakilpailu haastoi tylsät ennakkoluulot ja valmiit mielikuvat maailmanparantamisesta ja ympäristöaktivismista. Luomakunta on yhteinen ja siksi vastuu siitä kuuluu kaikille. Jumala antoi ihmiselle tehtävän: viljelkää ja varjelkaa maata.

Nuoret voittivat kisan elokuvalla Pienet teot. Elokuvan ajatuksena oli ekologisten valintojen teko arkisissa asioissa; lähdenkö kauppaan autolla vai pyörällä, ostanko luomutuotteita, heitänkö roskat luontoon vai roskikseen, kannustanko muitakin tekemään ympäristöystävällisiä tekoja. Elokuvan Jeesus -hahmo oli ohjaamassa Reinoa tekemään oikeita ja luontoa suojelevia valintoja.

Palkinto noudettiin 9.1. Jyväskylästä NUORI 2013 -tapahtumasta. Elokuva sai hyvän ja kannustavan vastaanoton. Kilpailun järjestävät tahot pitivät elokuvaa idearikkaana, toimivana ja mukaansa tempaavana. Nuoret päättivät hyödyntää palkintona olevan toimintatonnin RuskaGospel -tapahtuman järjestämiseen. Syyskuun lopulla järjestettävässä RuskaGospel 20 v. -tapahtumassa tulee näkymään kestävän elämäntavan arkinen ja iankaikkinen näkökulma.