Päivän Sana 19.11.2018
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee.

2 Piet. 3:13

Konsertti Suomen kauneimmassa kotikirkossa

Härmäläislähtöinen Jari Nieminen konsertoi pyhäinpäivän kynnyksellä kotikirkossaan Alahärmässä yhdessä pianisti Anton Ylikallion kanssa. Korkeimman kädessä -konsertti johdattelee kuulijat surun, lohdutuksen ja luottamuksen teemoihin suomalaissäveltäjien ja -sanoittajien teoksissa. Illan ohjelmistossa kuullaan mm. Tauno Pylkkäsen teos Pastorale sarjasta Kuoleman joutsen, säveltäjä Jaakko Tuurin Rauhattoman rukous sekä Ahti Sonnisen upea sovitus virrestä Koska valaissee kointähtönen.

Konsertin laulusolisti, baritoni Jari Nieminen (s.1990) on käynyt peruskoulun Alahärmässä ja tuttu kasvo paikallisessa seurakunnassa. Hän on tehnyt kanttorisijaisuuksia opintojen ja töiden ohella vuodesta 2010 alkaen mm. Alahärmässä, Raumalla, Isossakyrössä ja Vaasassa. Varsinaiset piano-opinnot alkoivat Rauman musiikkiopistossa vasta syksyllä 2012 jatkuen Vaasan Kuula-opistossa, nyt pääinstrumenttina on klassinen laulu. Hän on myös osallistunut oopperalaulaja Björn Blomqvistin laulun mestarikursseille sekä laulaa kuoroissa. Jari Nieminen opiskelee hallintotieteitä Vaasan yliopistossa kolmatta vuotta.

Vaasasta kotoisin oleva diplomipianisti Anton Ylikallio (s.1988) on opiskellut pianonsoittoa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa sekä jatkaen Sibelius-akatemiassa Helsingissä, josta valmistui erinomaisin arvosanoin keväällä 2015. Ylikallio kilpaili ahkerasti opintojensa alkupuolella saavuttaen kohtalaista menestystä; mainittakoon Leevi Madetoja -pianokilpailun 1. sija vuonna 2009. Hän on siirtänyt fokuksensa kilpailemisesta opettamiseen ja syksystä 2014 alkaen Anton on toiminut Kuula-opiston pianonsoitonopettajana Vaasassa.

Korkeimman kädessä -konsertti Alahärmän kirkossa perjantaina 30.10.2015 klo 18.00. Konserttiin on vapaa pääsy.