Päivän Sana 21.04.2019
Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessaan vielä Galileassa: 'Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.'

Luuk.24:7

Lehti-tunnustus RuskaGospelille

RuskaGospel aktiiveja Lehti -taulun kanssa vas. Anna-Maria Sironen, Eija Saarinen, Lauri Kattilakoski, Aura Valkjärvi, Teemu Mustajärvi ja Maria PirttinenRuskaGospel -tapahtumaa varten kerätään varoja pitkin vuotta mm. myyntipöydillä markkinoilla. Kortesjärven kirkon pihassa järjestettiin kirkkokahvit RuskaGospelin hyväksi 3.8.14. RG-talkoolaisia selin myyntipöydän takana.

Lapuan hiippakunta on myöntänyt 27.8.2014 Lehti-tunnustuksen RuskaGospel-tapahtumalle, jota järjestävät yhdessä Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakunnat sekä Evijärven seurakunta. Toinen Lehti-tunnustus myönnettiin kirkonpalvelutyössä toimiville työntekijöille.

Lehti-tunnustus on myönnetty vuodesta 2006 alkaen noin joka toinen vuosi. Tunnustus voidaan myöntää yksittäiselle henkilölle, seurakunnalle tai muulle toimijataholle, joka on vaikuttanut merkittävästi Lapuan hiippakunnassa tai kehittänyt uusia toimintatapoja seurakuntien käyttöön tai nostanut toiminnallaan esille uusia näkökulmia. LEHTI - tunnustukseen kuuluvat Lehti-keramiikkalautanen, tunnustustaulu ja rahallinen palkinto.

Lehti -tunnustusta vastaanottamassa Aura Valkjärvi, Teemu Mustajärvi  ja Lauri Kattilakoski sekä hiippakunnasta Jussi PeräahoEnsimmäinen RuskaGospel tapahtuma pidettiin Kortesjärvellä 1992. Vuonna 2004 Evijärven seurakunta tuli mukaan järjestäjäksi ja tapahtuma laajennettiin kokopäiväiseksi. Ohjelmaan lisättiin kanavia ja raamattuopetusta. Vuodesta 2010 järjestelyvastuussa on ollut myös Ylihärmän kappeliseurakunta. RG on koko toimintansa ajan ollut nuorten hanskassa. Nuoret keräävät tapahtumalle myös suurimman osan tuloista. RuskaGospelilla on suuri merkitys Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakunnille sekä Evijärven seurakunnan nuorisotyölle. Tapahtuman eteen tehdään paljon työtä läpi vuoden.

Jyväskylän ja Seinäjoen seurakuntien vahtimestarit ovat suurten hiippakunnallisten tapahtumien yhteydessä osoittaneet asiantuntevaa ja palvelualtista toimintaa. Suuret hiippakunnalliset tapahtumat Seinäjoki Areenassa ja Jyväskylän Paviljongissa ovat seurakuntien vahtimestareille vaativuudeltaan mittavat. Vuoden Lehti-tunnustuksella Lapuan hippakunta haluaa huomioida Seinäjoen ja Jyväskylän seurakuntien kirkonpalvelutyön lisäksi kaikkien hiippakunnan seurakuntien hyvin hoidetun kirkonpalvelutoiminnan. Seurakuntien palveluksessa on laaja työhönsä sitoutunut kirkonpalvelutyön ammattilaisten joukko.

Lähde:

Seuraava RuskaGospel on la 27.9.2014.

Lisätietoja: