Päivän Sana 16.11.2018
lyhteet sylissään.

Ps. 126:5-6

LYHYTELOKUVAVOITTO POHJANMAALLE

Kuvassa (vas.) kilpailun tuomari Pyry Mantere, Tuure Sironen (Kortesjärvi), Miika Keskinen (Ylihärmä), Lauri Kattilakoski (Evijärvi), Mikko Seppälä (Evijärvi), takana Teemu Mustajärvi (Kortesjärvi), Krisse Kallio (Kortesjärvi), kilpailun toinen tuomari Anita Ruokolainen. Kuvasta puuttuu Mira Tuhkasaari (Kortesjärvi).

Maata Näkyvissä –festarit järjestettiin 27. kerran Turussa 18.-20.11.2011. Kauhavalta ja Evijärveltä lähdettiin mukaan 50 hengen voimin. Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien sekä Evijärven seurakunnan nuoret osallistuivat lyhytelokuvafestareille voittoisasti.

Kyseessä on Euroopan suurin kristillinen nuorisotapahtuma. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja Turun ev.lut. seurakunnat.

Tämän vuoden teemana oli Kuolematon. Festareilla oli useiden konserttien ja raamattuopetusten lisäksi myös kilpailuja. Lyhytelokuvakilpailuun tehtiin kolmen minuutin elokuva ”Elämää etsimässä.” Kisassa oli mukana yhteensä seitsemän elokuvaa, joista raati valitsi parhaimmaksi pohjalaisten elokuvan.  Voittaja elokuva näytettiin HK Areenalla sunnuntaina MN-festareiden päätteeksi.

Elokuvan päähenkilö vanhus kertoi, kuinka on nähnyt pitkän elämänsä aikana mitä ihmeellisempiä virityksiä siitä, miten ihmiset yrittävät olla kuolemattomia. Yksikin hyppäsi suohon kun luuli sitä ikuisen elämän lähteeksi. Toinen yritti kehittää elämän eliksiiriä, mutta ei se tiedekään aina autuaaksi tee. Jotkut kokeilivat syväjäädytystäkin, mutta epäonnistuivat kun jäi laittamatta töpseli seinään. Sitten oli sekopää Super Mario –hahmo, joka söi sieniä ja yritti siten kerätä lisää elämiä, mutta kuolee kuitenkin. Vanhus meni kirjastoon suorittamaan tiedusteluja ja sai kirjan mitenkä eletään ikuisesti. Tuo kirja oli Raamattu, jonka hän luki. Oli kuulemma parempi kuin Twilight, vaikkei sekään huono ole.

Vanhus kertoo, kuinka kantavana voimana hänen elämässään on ollut Jeesuksen lupaus, " Älköön sydämenne olko levoton, uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun, minun isäni kodissa on monta huonetta, enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille sijaa, mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte tien sinne minne minä menen. " Vanhus löysi ikuisen elämän salaisuuden. Elokuva päättyy Jeesuksen sanoihin: "Minä olen tie totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani."

- Pohjalaisella energialla päästiin pitkälle, kehuvat tuomarit Pyry Mantere ja Anita Ruokolainen voittajaa.

- Plussana voittajaelokuvassa oli se, että kristillisenä elokuvana siinä oli uskallettu käsitellä yliluonnollista. Voittajaelokuvassa erityisen hyvää oli ehjä narraatio ja äänikerronta oli mahtava. Siinä oli myös käytetty erilaisia kuvausympäristöjä.
- Positiivinen voittaja, tuomarit summaavat