Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Pia Ruotsalalle vuoden teko -palkinto

Ruotsalan perhettä voi tavata mm. Herättäjäjuhlilla Lapualla 4-6.7.

Viron kirkon vuoden 2013 teko –palkinto on myönnetty Pia Ruotsalalle perhetyön käynnistämisestä Virossa. Kauhavan seurakunnan nimikkolähetit Pia ja Tero Ruotsala ovat työskennelleet vuodesta 2009 Virossa. Viime keväänä Tallinnaan avattiin Viron kirkon ensimmäinen perhekeskus. Pia Ruotsala teki suuren työn keskuksen avaamiseksi, ja hän toimii sen johtajana sekä Viron kirkon perhetyön koordinaattorina.

Arkkipiispa Anders Põder oli todella iloinen ja kiitollinen suomalaisten tuesta ja Pia Ruotsalan työstä. Lyhyessä ajassa on saatu paljon aikaan.”Olgu see tegu, mitte tigu, sanoi arkkipiispa palkintojuhlassa. Eli olkoon se vuoden teko, ei etana, kasvakoon ja kehittyköön perhetyö. Siunatkoon Jumala tätä työtä.”

”Virolaiset perheet elävät monien haasteiden keskellä. Yksi perussyy niihin on köyhyys: neljäsosa lapsista elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Suomalaisten tuki perheneuvonnan käynnistämisessä on ollut erittäin arvokasta”, toteaa Pia. Keskuksen avaamista ovat tukeneet Viron valtio, Tallinnan kaupunki, Harkun ja Keilan kunnat, Suomen Lähetysseura, Kauhavan seurakunta, Seinäjoen keskussairaala ja Herättäjä-Yhdistys.

”Erityisteemamme on perheväkivalta. Yhteiskunta ei ole vielä riittävästi panostanut sen ehkäisyyn. Lapsilla on paremmat mahdollisuudet, kun perheväkivalta ja hyväksikäyttö saadaan katkaistua.”, sanoo Pia. Hänen mukaansa perhekeskuksesta saa apua heti, Tallinnan kaupungin perheneuvontaan joutuu jonottamaan kaksi kuukautta.

”Perhekeskus on tuonut myös kirkon työn näkyvämmäksi virolaisessa yhteiskunnassa. Kirkon asema Virossa on ollut vähäinen johtuen neuvostohistoriasta, mutta nyt se on tulossa tasaveroisemmaksi kumppaniksi.”

Kuva ja teksti: Marjatta Kosonen, Suomen Lähetysseura