Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Pitkäperjantain sanoma soi Kauhavan kirkossa 25.3.

Kauhavan kirkon pitkäperjantain konsertissa ”Rakkaudesta kuolee Vapahtajani” sopraano Leena Kosola, huilisti Maria Besis ja pianisti Tiina Karhu-Ahtonen tulkitsevat pitkäperjantain sanomaa. Konsertissa kuullaan aarioita Matteus- ja Johannespassioista sekä teoksesta Stabat Mater. Ohjelmassa on myös pianosoolona J. S. Bachin preludi ja fuuga sekä hänen poikansa C. P. E. Bachin huilukonsertto.

Barokin mestarin Johann Sebastian Bachin keskeisimpiin teoksiin lukeutuvat Matteus- ja Johannespassiot kertovat Jeesuksen kärsimystarinan kyseisten evankelistojen mukaan. Giovanni Battista Pergolesin teos Stabat Mater, Seisoi äiti tuskissaan, kuvaa Jeesuksen äidin tuskaa poikansa ristin juurella.  Teoksen tyyli sijoittuu barokin ja sitä seuranneen klassismin taitekohtaan. Carl Philip Emanuel Bachin virtuoosinen D-molli huilukonsertto edustaa tunteikasta varhaisklassismin tyyliä. J. S. Bachin preludi ja fuuga Es-molli on Das Wohltemperierte Klavier -kokoelmien traagisimpia osia.

Konsertin taiteilijat toimivat opettajina Etelä-Pohjanmaan ja Lapuan musiikkiopistoissa. He myös konsertoivat aktiivisesti monin eri kokoonpanoin. Sopraano Leena Kosolan meriitteihin lukeutuvat mm. Timo Mustakallio -kilpailun voitto sekä Lappeenrannan laulukilpailun 3. sija. Huilisti Maria Besis soittaa useiden kamarimusiikkikokoonpanojen lisäksi säännöllisesti mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa. Pianisti Tiina Karhu-Ahtonen on konsertoinut kuluneena vuonna mm. Seinäjoen kaupunginorkesterin Pohjanmaa-kvintetin kanssa.

Konsertti 25.3. klo 19 Kauhavan kirkossa, tervetuloa.