Päivän Sana 15.07.2019
Minä luotan sinun armoosi,
saan iloita sinun avustasi.

Ps. 13:6

Seurakunta haluaa tavoittaa perheet

Iltaperhekerhot alkavat

Elokuun viimeisellä viikolla starttaavat ilta-aikaan pidettävät perhekerhot. Kauhavan alueseurakunnassa ja Ylihärmän kappeliseurakunnassa kerho on joka tiistai isänpäiväviikkoon saakka. Iltaperhekerho on yhdessäoloa, hiljentymistä, pientä puuhastelua, leikkiä, laulua ja jutustelua. Ohjaajina toimivat tutut lastenohjaajat Sinikka Huhdankoski, Maria Valkama ja Elina Pukkinen. Iltakerhot pidetään päiväkerhotiloissa. Tulijoiden ei tarvitse ilmoittautua, ja miltä alueelta tahansa saa tulla Kauhavan tai Ylihärmän kerhoon.

Syksyn kirkkomuskarit

Kortesjärven ja Alahärmän kappeliseurakunnissa pienet muskarilaiset kokoontuvat vuoroviikoin, joka toinen keskiviikkoilta. Alahärmän ensimmäinen kirkkomuskari on 28.8. ja Kortesjärven 4.9., ja muskarit jatkuvat marraskuun puolelle, viikolle 45 saakka. Kirkkomuskareita vetää lastenohjaaja Anne Välimäki. Ilmoittautumisesta ja kellonajoista tulee tietoa lähempänä.

”Olemme kaikki yhtä perhettä”

- Haluamme tehdä seurakuntaa ja sen julistamaa sanomaa tutuiksi ja kutsua väkeä mukaan perhejumalanpalveluksiin ja -kerhoihin, -leireille, -retkille, -tapahtumiin sekä kaikkiin seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin, varhaiskasvatuksen pappi Tarja Takala-Luostarinen luettelee ja toivoo, että lapset perheineen löytävät edelleen paikkansa seurakunnassa ja kokevat olevansa tervetulleita.

Päiväkerhoissa tämän vuoden aiheena on ”Rauha”. Kerhoihin ja kaikkiin tilanteisiin, joissa kohdataan lapsia ja perheitä, halutaan luoda kiireetön, rauhaa rakastava, kristillisiä arvoja ja kristillistä kasvatusta tukeva ilmapiiri. Perheitä kannustetaan lähtemään mukaan seurakunnan toimintaan myös toimijoina, ei vain osallistujina. Yhdessä tekemällä luodaan luontevaa, arkista seurakuntayhteyttä.

Tänä syksynä järjestetään esimerkiksi yön yli -perheleiri 13.-14.9. Palojärven leirikeskuksessa. Leirille on ilmoittautuminen ja osallistujilta peritään pieni ruokamaksu. Tulossa on myös suuri kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen yhdessä järjestämä Kauhava 10v -perhetapahtuma 24.11. Anssin Jussin Areenalla. Tapahtumassa esiintyy Pekka Laukkarinen trio.

Toiveita otetaan vastaan

Seurakunnan nettisivuilta löytyy lapsiperheille suunnattu kysely, jolla kartoitetaan heidän tarpeitaan ja toiveitaan. Kaikkien kyselyyn isänpäivään 10.11. mennessä vastanneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti. Äitienpäivään mennessä vastanneiden kesken suoritetun arvonnan voitti Paula Tienaho Ylihärmästä.

- Kysely tuotti jo keväällä paljon toiveita, joihin haluamme vastata, kertoo nuorisotyönohjaaja Päivi Latomäki. Kyselyssä selvitettiin myös vanhempien halukkuutta osallistua toimintaan jo sen suunnitteluvaiheessa. Näille perhetyön vastuuryhmään mukaan halunneille seurakuntalaisille järjestetään kokoontuminen keskiviikkona 21. elokuuta klo 18.00 Ojutjärven leirikeskuksessa.

Linnunpönttömestarin ohjeita kuuntelee Aatos Renko.

Tuhansia pönttöjä rakentanut Seppo Liikala teki Kauhavan kesäkerholaisten kanssa komeita linnunpönttöjä. Valmiin rakennelman kanssa Eemeli Lehtinen.Vasaralla naulaaminen oli jännittävä ohjelmanumero. Vuorossa Meimi Renko.Linnunpönttö saa kestävän vanerikaton. Lauri Järvinen vasaroi.Tuomas Järvinen saa etsiä tekemälleen pöntölle sopivan puun kotiväen kanssa.Töistään ylpeitä lapsia yhteiskuvassa.