Päivän Sana 19.11.2019
Hän ilmoittaa ihmisille tahtonsa.
Hän tekee aamunkoiton ja yön pimeyden,
hän kulkee maan kukkuloiden yli.
Hänen nimensä on Herra, Jumala, Sebaot.

Aam. 4:13

Seurakuntavaalien äänestysprosentti hienoisessa nousussa Kauhavalla

Sunnuntaina ratkenneissa seurakuntavaaleissa äänestysprosentti koko maassa oli hienoisessa laskussa. Koko kirkon äänestysprosentiksi tuli 14,4. Lapuan hiippakunnassa äänestettiin aktiivisimmin koko Suomessa, kun äänestysprosentti oli 19,2. Kauhavan seurakunnan äänioikeutettujen määrässä oli vaali-iltana virheellisesti edellisten vaalien mukainen äänioikeutettujen määrä. Kun tämä asia korjataan nyt käytyjen vaalien luettelon mukaiseksi, äänestysprosentiksi tulee 23,5. Edellisissä vaaleissa äänestäneitä oli 22,3%. Näin ollen äänioikeuttaan käytti 1,2% aiempia vaaleja useampi. Positiiviseen kehitykseen vaikutti varmasti eniten se, että tällä kertaa varsinaisena vaalipäivänä sai äänestää kaikissa kirkoissa.

Jyrki Jormakka
vaalilautakunnan sihteeri