Päivän Sana 16.11.2018
lyhteet sylissään.

Ps. 126:5-6

Taululahjoitus Kauhavan kirkkoon

Seurakunta vastaanotti lahjoituksena paikallisen taiteilija Matti Saaren tekemän maalauksen. Lahjoituksen tekivät Simo Aaramaa ja Hannele Kihlman.

Taulu sijoitettiin Kauhavan kirkon alasalin seinälle.  Lammasaiheisen taulun äärellä voidaan varmasti useasti pohtia sen sanomaa, vaikkapa salissa kerhossa käyvien lasten kanssa. Maalauksessa on kolme nukkuvaa lammasta. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Marketta Heikkilä näki, että lampailla on siinä turvallista olla. Taiteilija itse kommentoi teostaan viittaamalla Raamatun vertauskuvaan ”Jumalan Karitsaan, joka ottaa pois maailman synnin”.

Kirkkoherra Jyrki Jormakka kiitti taiteilijaa ja lahjoittajia. Taideteos luovutettiin seurakunnalle kirkkovaltuuston kokouksen yhteydessä. Matti Saaresta hiljattain julkaistun Veijarin tarina -kirjan toteuttaneet Hannele Kihlman ja Simo Aaramaa kertoivat monipuolisesta kirjasta valtuuston jäsenille.