Päivän Sana 18.11.2018
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee."

Matt. 24:36-37

Vaalikeräyksellä apua lapsille ja nuorille

Kauhavan kirkossa toimitsijoina olivat mm. Mikko Heikkilä ja Erkki Korpi. Vaalikeräysjuliste ja lipas näkyvät taustalla.

Kauhavan seurakuntavaalien vaalikeräyksen tuotto oli 1287,08 euroa. Keräyslippaat olivat, lukioita lukuun ottamatta, esillä ennakkoäänestyspaikoilla ja varsinaisena vaalipäivänä Kauhavan kirkossa. Näissä paikoissa kävi  yhteensä 2580 äänestäjää. Keskimääräinen lahjoitus oli 50 senttiä, mutta lippaista löytyi isojakin seteleitä.

Vaalikeräyksen tarkoituksena oli kerätä varoja lasten ja nuorten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Kirkkohallituksen päätöksellä keräyksen järjestäjinä ovat Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Kirkkopalvelut ja Suomen Pipliaseura. Keräystuotto jaetaan tasan neljän järjestäjän kesken.

Kirkon Ulkomaanapu käyttää varat lasten ja nuorten koulutukseen kehitysmaissa. Säätiö toimii erityisesti nuorten koulutuksen parissa kaikista haavoittuvimmilla alueilla ja tukee syrjäytymistä koulutuksen avulla esimerkiksi Jordaniassa, Liberiassa, Haitissa sekä Etelä-Sudanissa.

Suomen Lähetysseura kerää varoja kohteelle Lasten pankki, jonka varoja käytetään lasten ja nuorten koulutusta tukeviin hankkeisiin, jotka auttavat myös lähiympäristöä. Lasten pankin lahjoitukset käytetään vuonna 2015 lasten koulunkäynnin tukemiseen ja heidän hyvinvointinsa edistämiseen kummiohjelmissa Angolassa, Botswanassa, Etiopiassa, Kiinassa, Kambodžassa, Kolumbiassa, Nepalissa, Palestiinassa, Senegalissa, Tansaniassa, Venezuelassa ja Venäjällä. Kummiohjelmissa tuetaan varattomien perheiden ja vanhempansa menettäneiden lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja opiskelua.

Kirkkopalvelut käyttää kertyvät varat lasten ja nuorten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Varat ohjataan erilaisiin diakonian hankkeisiin Diakonian kehittämisen ja Suurella sydämellä -toiminnan kautta.

Suomen Pipliaseura käyttää varat kehitysmaiden lasten ja nuorten koulutukseen. Seura rahoittaa keräysvaroilla lukutaitohankkeita. Tuettavia kohteita on erityisesti Egyptissä, Kambodžassa sekä Etelä-Amerikan alkuperäiskansojen parissa.