Päivän Sana 08.12.2019
Jeesus sanoo:
"Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa. Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa."

Luuk. 12:35-36

Vapaaehtoisia haetaan arkunkantajiksi

Kuva: Kirkon kuvapankki / Kirkkohallitus

Omaiset kohtaavat joskus ongelman, ettei hautajaisiin löydy tarpeeksi kantajia lähipiiristä. Tilanteessa auttaisi, jos tarjolla olisi tietoa henkilöistä, jotka ovat lupautuneet hoitamaan kantajan tehtävän tarvittaessa.

Nyt Kauhavan seurakunnassa halutaan koota kaikki arkunkantajan vapaaehtoistehtävästä kiinnostuneet yhteen ja saada aikaan Alahärmän, Kauhavan, Kortesjärven ja Ylihärmän alueet kattava ryhmä. Suunnittelu- ja infotilaisuus järjestetään Ylihärmän seurakuntatalolla keskiviikkona 4.12. klo 18. Tilaisuudessa käydään läpi yleisiä ohjeita tämän arvokkaan tehtävän suorittamisesta. Jos ei pääse paikalle, seurakuntaan voi ottaa yhteyttä.

Maksuton palvelu

Kyse on vapaaehtoistyöstä lähimmäisten hyväksi ja halusta tehdä hyvää ilman korvausta.
- Toki seurakunta tarjoaa kaikille vapaaehtoisina toimiville joskus kestityksiä, joihin saa tulla, kirkkoherra lupaa. Hautajaisiin kutsutuille vieraille kantajille ei myöskään omaisten tarvitse ajatella ruoka- tai muuta palkkaa.

Arkunkantajan tehtävä alkaa ennen siunaustilaisuutta talvihaudalta tai siunauskappelista ja päättyy hautaanlaskuun. Ennen hautajaisia tehtävä käydään läpi vaihe vaiheelta ja opastetaan toimintatavat.

Yleensä arkun ympärille tarvitaan kuusi kantajaa. Kirkkoherranvirastosta tarjotaan kantajaehdokkaiden yhteystietoja omaisille silloin, kun tarvetta ilmenee.

Vapaaehtoisten arkunkantoapu, infotilaisuus kiinnostuneille

ke 4.12. klo 18 Ylihärmän srk-talon alakerrassa. Tervetuloa Kauhavalta,