Päivän Sana 17.01.2021

Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia. Hän sanoi: "Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!"Mark. 1:14-15

Elämän tarkoitusta etsimässä

Kesällä rippikoululaiset saivat tehdä etukäteen kysymyksiä, joihin erityisesti halusivat leirinsä aikana vastauksia. Yksi suosituimmista kysymyksistä oli: Mikä on elämän tarkoitus?

 

Opetustuokiossa lähdimme pohtimaan ihmiselämän yleistä tarkoitusta muistisääntönä toimivan risti-kuvion avulla. Ylöspäin Jumalaan osoittava sakara muistuttaa, että kaikkein tärkeintä on rakastaa Jumalaa yli kaiken ja toteuttaa elämässä Hänen tahtoaan. Ristin sivusakarat osoittavat ihmisiin ympärillämme ja nostavat mieleen Jeesuksen sanat: rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Ristin alasakara kääntää katseemme vielä jalkojemme alle ja ihmisen tehtävään luonnon viljelijänä ja varjelijana. Ristin keskellä olen minä itse; Jumalalle rakkaana, tärkeänä ja ainutlaatuisena. Hän on antanut minulle tämän elämän lahjaksi, jotta sen viisaasti käyttäisin. Aikoinaan itse sain konfirmaatiopäivänä kortin, jonka teksti on vieläkin mielessäni: Elämä on Jumalan lahja sinulle. Se, mitä elämälläsi teet, on sinun lahjasi Jumalalle.

 

Oman elämän tarkoitukseen ja mielekkääksi kokemiseen saamme rukoilla Jumalalta vastauksia. Puhutaan johdatuksesta. Meille jokaiselle on annettu lahjaksi taitoja. Niitä saamme elämän aikana etsiä, löytää ja kehittää. Myös sisällämme kytevät haaveet ovat hyvää polttoainetta etsiessämme keinoja Jumalan ja toinen toisemme palvelemiseen, rakkauteen.  Elämä Jumalan johdatuksessa kutsuu aivan kuin seikkailuun.

 

Eräs pikkupoika kiteytti juuri elämäntehtävänsä viisaasti näin: ”olla ystävällinen ja auttaa Taivaan isää.” Siinäpä haaste minulle ja sinulle elämään ja tähänkin arkipäivään!

 

Nuorisotyönohjaaja, Päivi Latomäki