Päivän Sana 17.01.2021

Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia. Hän sanoi: "Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!"Mark. 1:14-15

Kiitos päivän paistehesta, niin kuin pimeydestä

Oheinen teksti on ilmestynyt Komiat-lehden pyhäksi -palstalla 10.10.2018.

On syksy. Kalenterit täyttyvät töistä ja harrastuksista. Teemme tarkkoja suunnitelmia tälle päivälle, huomiselle, kuukauden ja jopa vuodenkin päähän. Joskus on pakko käyttää korjauskynää ja poistaa jotain merkintöjä. Merkintöjen poistaminen tekee kipeää. Enkö hallitse elämäni aikataulua?

 

Suru, ikävä ja  pettymykset eivät kuulu suunnitelmiimme. Mutta usein käy niin, että ne omat loisteliaat suunnitelmat eivät olekaan ne kaikkein vahvimmat ja varmimmat. Tulee pettymyksiä ja  tilanteita jolloin ihminen riisutaan omista unelmistaan ja haaveistaan. Ei ehkä lopullisesti vaan vaikkapa vain hetkellisesti.

 

Silloin on vaikea uskoa se, mitä Herra lupaa meille Jeremian kirjassa: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

 

Omien suunnitelmien ja haaveiden kariuduttua on vaikea nähdä Jumalan meitä varten varaamia suunnitelmia. Suunnitelmia, joiden pitäisi rakentaa rauhaa ja antaa tulevaisuus ja toivo. Jumalan suunnitelmien aikataulu on toinen kuin ihmisten. Jumala ei hylkää, vaikka ei antaisikaan suunnitelmamme ja haaveemme toteutua sellaisenaan. Jumala näkee pidemmälle. Hän näkee, mikä ja milloin on meille parhaaksi.

 

Kiitos sulle jokaisesta, elämäni hetkestä.
Kiitos päivän paistehesta, niin kuin pimeydestä.
Kiitos sulle taisteluista, rististäkin, Jumalain.
Kiitos, että aina muistat, autat mua tuskissain.

 

           Virsi 341:3

 

  

Miia Antila

Nuorisotyönohjaaja

  

http://notes.evl.fi/icons/ecblank.gif