Päivän Sana 09.12.2023

Hän hankkii sorretuille oikeuden, hän opettaa köyhille tiensä.Ps. 25:9

Marinointia

Grillauskausi on alkanut. Joko tuli vesi kielelle? Meillä vanha hiiligrilli seisoi koko viime kesän terassilla käyttämättömänä. Viime viikonloppuna siinä peräti kypsyi broileria, tankoparsaa ja varhaiskaalta. Valmistin kaalelle jopa maustekastikkeen. Grillausmestareita emme siis ole, mutta muuten olen ollut marinointiajatuksissa.

 

Nimittäin nuorten aikuisten Valo-illan opetuksesta jäi itämään ihana ajatus siitä, miten saamme marinoitua Jumalan läsnäolossa. Marinoinnin tärkein tehtävä on maustaa ruokaa. Pitkään kestävä marinointi myös mureuttaa lihaa. Ennen jääkaappeja ja pakastimia marinointia ja suolausta käytettiin erityisesti säilyvyyttä parantamaan.

 

Mitä meille siis tapahtuu, kun marinoidumme Isän Jumalan, Vapahtajamme Jeesuksen ja Pyhän Hengen läsnäolossa. Tulisivatkohan sanamme ja tekomme maustetuiksi hyvillä aromeilla. Ehkä lihamme pehmenee ja meistä tulee edes hitusen lempeämpiä ja kenties nöyrempiä. Ja jospa uskostamme tulisi kestävämpää. 

 

Kokeilepa mielikuvaa siitä, että saat vain levätä Jumalan läsnäolossa, joka ympäröi sinut päälaesta varpaiden päihin saakka ja alkaa lämmittää myös sydänalaa. Saat vain olla ja nauttia Kaikkivaltiaan rakastavasta, hoitavasta läheisyydestä. Ei suorituksia, ei vaatimuksia, vain armollinen lepo ja siunaus.

 

Tuokoon kesä sinullekin antoisia hetkiä marinoituna Luojamme hoivassa. Jumalan sanan mietiskely antaa maustumiseen aivan uusia ulottuvuuksia ja syvyyttä. ”Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme.” Apt. 17:27b-28a

 

Henna Luoma

Lähetyssihteeri
Kommentit

8.6.2022 klo 23:41:29
Kiitollinen kirjoittaa

Kiitos kesämme parhaimmasta ”marinointireseptistä”. Huikea ajatusmaailma. 🙏🏻☀️