Päivän Sana 24.09.2021

Herra, neuvo minulle tiesi,
että noudattaisin sinun totuuttasi.Ps. 86:11

Muutos vai mahdollisuus?

Maanantaipäivä, istun kotona keittiössäni. Juon kupin kaakaota. Yleensä juon teetä, mutta tänään tuntui siltä, että poikkeanpa vähän rutiineista. Yleensä maanantait ovat vapaapäiviäni, mutta kulunut vuosi on muuttanut sitäkin rutiinia useampaan kertaan. Rajoitukset ovat tehneet maanantaista työpäivän ja lauantaista vapaapäivän. Lähityöpäivistä on tullut etätyöpäiviä ja kasvokkain kohtaamisista Teams-, Whatsappi- tai puhelukohtaamisia. Uusia tapoja toimia on etsitty ja kokeiltu, välillä onnistuttu ja välillä epäonnistuttu, ja taas opeteltu ja opittu. Moni asia on muuttunut alkuperäisestä suunnitelmasta ihan toiseksi, peruttu tai siirretty.

 

Olen muuttunut tai joutunut muuttumaan, halusinpa tai en. Usein muutos pelottaa. Edessä on jotain uutta, hämmentävää, epävarmaa. Muutosten keskellä mielessäni ovat pyörineet opetuslapset ja heidän kokemansa muutokset. Muutos ei ole siis uusi asia.

 

Kun Jeesus kutsui opetuslapsia, Hän kutsui heidät kesken heidän arkisen työnsä. Miehet olivat lähteneet aamulla työmaalle, ajatuksissa varmastikin tietyllä tavalla perinteinen työpäivä. Mutta ykskaks paikalle saapuu Jeesus, joka kutsuu heidät mukaansa ja miehet lähtevät kesken työnsä. Hyppäävät uuteen ja tuntemattomaan, sillä kutsu oli niin vahva. Tai kun he kulkivat Jeesuksen mukana kolmisen vuotta ja yhtäkkiä Jeesus vangitaan ja ristiinnaulitaan, ja he jäävät yksin hämmentyneinä ja peloissaan. Mutta muutokset eivät loppuneet tähän. Jeesuksen ylösnousemus mullisti kaiken ja taas ravisteltiin sitä, mihinkä oli ehkä jo ehditty tottumaan. Ylösnousemus laittoi matkaan tapahtumaketjun, joka mullisti ja mullistaa koko maailman. Se voi muuttaa meidätkin, jos vain annamme muutokselle mahdollisuuden.

 

Miia Antila
Kommentit

12.2.2021 klo 12:12:35
Henna kirjoittaa

Kiitos Miia! Kanssamme on loistava Muutosagentti.