Rauhaa ja rakkautta!

Ylihärmän kirkkoherranvirasto pappilan pohjoispäädyssä uusiokäytössä. Kuvassa EU-ruoka-avun tuotteet.

Erinäisiä hyviä asioita viime päivät ovat tuoneet. Paperia ja väriainetta säästyy, kun ei voi mainostaa tapahtumia. Raivattiin kirkkoherranvirasto uusiokäyttöön. Tulee opeteltua uusia asioita, kuten blogin kirjoittamista ja kokousten pitoa netin välityksellä. EU-ruokakuorma tuli melko sopivaan saumaan viime maanantaina. Sen jakoa täytyy toteuttaa henkilökohtaisesti sovitellen, koska kokoontumiskielto.

Mullistavia juttuja tapahtuu. Kuntsari meni kiinni, ja sen sijaan, että olisin päässyt sinne säännöllisen epäsäännölliselle kuntouinnille, tulikin jaettua työkavereiden kanssa pikavauhtia Kuntsarin loput maitotuotteet hyötykäyttöön tarvitseville perheille. Ja kiitos seurakunnan emäntien, saimme vielä diakonian pakastimiin niistä tehtyä ruokaa annettavaksi tarvitseville päivien mittaan.

Toivoisi, että ihmiset löytävät diakonian. Jos avun tarve tulee nyt mieleen, saatatkin olla uuden edessä, ja nyt olisi aika kysyä apua. Diakoniassa olemme varautuneet siihen, että apua tarvitaan: monenlaista, enemmän ja useammalle jaettuna. Sen järjestämisestähän me saamme aivojumppaa ja työpaikkaliikuntaa, ilman erillisiä kuntoseteleitä. Sitä varten, että voisimme palvella tarvitsevia, me diakoniatyöntekijät olemme koulumme käyneet ja elämänkokemusta kerryttäneet.

Ilolla olen huomannut, että perheet ottavat yhteyttä tuttuun lastenohjaajaan ja purkavat tilannettaan. Lastenohjaajia voi lähestyä, he ovat sitä varten ja tuntevat monet teistä ennestään. Tai mitä jos ottaisit yhteyttä diakoniatyöntekijään tai pappiin? Olemme sinua varten.

Taivaan Isä siunatkoon sinua.

Marita Kunnari

Asemapaikkana Ylihärmän seurakuntatalon pappilanpuoleinen pääty