Päivän Sana 16.09.2021

Lakatkaa te huolehtimasta!
Tietäkää, että minä olen Jumala.Ps. 46:11

Talventörröttäjän tuntoja

ROUDAN KAHLEISTA VAPAUTEEN

 

” Olen routainen maa, lohduttomuutta, jäätyneet järvet ja kyyneleet. Herra jos vielä saa vanhasta uutta, tässä on kaikki, tee mitä teet.” (Pekka Simojoen laulusta Routainen maa) 

 

Olen kuin talventörröttäjä – kuivunut, elämänvoima vähissä. Ympärilläni puristaa routa ja kylmä jää. Pelkään katkeavani lumitaakan alle. Kaipaan kipeästi kevätaurinkoa, joka sulattaa lumen ja jään. Vapauttaa minut roudan vallasta taas elämään, viheriöimään toisten ja Luojani iloksi. 

 

”Jää yksi voima, kun voimat häviää. On voima siinä, että Jeesus vielä jää, ja särjetyillä käsillään hän kantaa särkyvää.” (Jari Kekäleen laulusta Viimeinen sana) 

 

Kuljen metsäpolkua ajatuksiini vaipuneena. Hileinen lammikon pinta kiinnittää huomioni ja saa minut pysähtymään. Ihmettelen luonnon hentoja, herkkiä taideluomuksia. Jääkukkasia upeine yksityiskohtineen metsän siimekseen upotettuina. Luojan kädenjälkiä iloksi ja lahjaksi tarjottuna. Kurkistan lammikon pohjaan. Taivaan sini heijastuu ylhäältä. Pala taivasta keskellä arkisia askeleita. Ilo ja ihmetys nousee sydämeeni. Jumalan luomisrakkautta meitä kohtaan. Askel on paljon kevyempi ja sydän kiitollisuutta täynnä, kun jatkan matkaani. 

 

 ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.” 1 Kor.13:12-13. 

 

Mikä on sinulle elämäsi tärkein kuva?  

 

Golgatan kallion risti oli inhimillisin silmin erään juutalaisen miehen elämän tragedian näyttämönä. Se oli kuitenkin taivaallisella screenillä tähän päivään ja ikuisuuteen ulottuva Jeesuksen voitto kuoleman vallasta. Näkymättömässä hengen maailmassa Isä Luojamme katsoo meitä Poikansa sovitustyön läpi. Tätä täydellistä rakkautta Jumala tarjoaa meille tänäkin päivänä. 

 

” Sama vanha ristinpuu kaiken ylle kaareutuu, risti vain, ei kestä mikään muu. Ei ole muuta pysyvää, jälkemmekin häviää. Risti vain, jäljelle jää.” Pekka Simojoki 

 

PÄÄSIÄISEN VALOA JA VAPAUTTA SINUN ELÄMÄÄSI! 

 

 

Sirpa Huhdankoski

 


Kuvat: Sirpa Huhdankoski