Päivän Sana 09.12.2023

Hän hankkii sorretuille oikeuden, hän opettaa köyhille tiensä.Ps. 25:9

Tule autiomaahani Jeesus

Kuva: Marja Kosola

Lönnebon rukoushelmissä on 18 helmeä. Iso kullanvärinen Jumala-helmi, viisi soikeaa, puunväristä hiljaisuuden helmeä. Kaksi valkoista helmeä, kasteen helmi ja ylösnousemuksen helmi. Taivaansininen pyhän huolettomuuden helmi, musta yön helmi, kaksi punaista rakkauden helmeä ja neljä pientä helmiäishelmeä, joista yksi minähelmi lähellä Jumala-helmeä ja kolme salaisuuden helmeä ja vielä puunvärinen, pyöreä autiomaan helmi.

 

Autiomaan helmi on kiusausten ja koettelemusten paikka. Autiomaan helmi pyytää: ”En jaksa yksin, kaipaan rakkautta. Armahda minua. Tule autiomaahani, Jeesus”. Autiomaassa kaikki on kuollutta ja elotonta. Mikään ei sammuta janoani, eikä tee minua kylläiseksi, en löydä suojaa.

 

Oletko sinä tuntenut sisäistä levottomuutta, sydämen tyhjyyttä, aikaansaamattomuutta, alakuloa, jopa kiukkua ja ärtymystä. Mikään ei tunnu miltään ja mikään ei riitä. Haluan, mutta en tiedä mitä. Loukattuani toista syyllisyydentunto ajaa erämaahan, jossa on pakko kohdata oma raadollisuutensa ja oppia pyytämään anteeksi. Autiomaassa olen myös silloin, kun kaikki omat yritykseni kaatuvat. Se, mitä yritän tehdä omavoimaisesti yksin, ei kanna, vaan romahtaa.

 

Kun tiedän olevani autiomaassa, olen jo askeleen paremmalla puolella. Huomaan, että tarvitsen sinua Jeesus. Vain sinun rakkautesi voi tyynnyttää levottoman sydämeni. Kaipaan anteeksiantoasi ja uudelleen alkamisen armoa. Minun on myös opittava, että en voi rakentaa mitään omien voimieni varaan. Tarvitsen vahvan kivijalan, etten taas vajoa autiomaan hiekkaa. Vahvista minua, osoita minulle tie. Sillä sinä Jeesus olet tie, totuus ja elämä. Tule autiomaahani, Jeesus.

 

Marja Kosola