Hautojen hoito

Kauhavan seurakunnalla on yhden hoitokauden kestäviä kesä- ja kasteluhoitosopimuksia. Sopimus on jatkuva, mutta laskutus tapahtuu vuosittain. Kauden 2020 hoitosopimuksia otetaan vastaan 31.5.2020 saakka. Tämän jälkeen tehtävät sopimukset siirtyvät seuraavalle vuodelle.

Hoitojen tarjouslaskut lähetetään automaattisesti edellisenä vuonna hoidon maksaneille asiakkaille. Maksamalla laskun vahvistetaan hoitosopimuksen jatkuminen tulevana hoitokautena.

Kesähoito

Yhden kesän hoitomaksu määräytyy haudan sijojen lukumäärän mukaan.

Kaikilla hoitohaudoilla kukkina on pikkubegonia.

Hoitoon sisältyy:

• kevätsiivous
  • kukkapaikan kunnostus ja lannoitus
  • kukat
  • haudan pinnan kunnostus
  • kukkien hoito, kastelu ja lannoitus
  • haudan siistinä pitäminen
  • syksyllä kukkien poisto
  • syyssiivous

Kukkien istuttaminen ja hoito aloitetaan kesäkuun 10. päivä sääolosuhteista riippuen. Hoito päättyy 30.09. tai ennen tulevaan hallayöhön, kukat poistetaan 30.9. mennessä.

Ensimmäistä kertaa seurakunnan kesähoitoon tulleista haudoista peritään 70,- €:n peruskunnostusmaksu, mikäli viimeisestä hautauksesta on kulunut yli 2 vuotta. Maksu sisältää haudan kesähoitoon kunnostamisen ja kivien oikaisun.

Kasteluhoito

Yhden vuoden hoitomaksu määräytyy haudan sijojen lukumäärän mukaan.

Hoitoon sisältyy:

• omaisten istuttamien kukkien kastelu ja lannoitus
  • kuivien kukkien poisto kukkaryhmästä

Kastelu aloitetaan seurakunnan hoidossa olevien kesähoitojen yhteydessä. Omaisten istuttamien kevätkukkien, esim. äitienpäiväkukkien, hoito ei sisälly kasteluhoitoon.

Erillinen peruskunnostus

67.-

60,-

68,-

Hoitosopimuksista ja niiden laskutuksista vastaa toimistosihteeri Sirpa Mäntylä, puhelinnumero 06-4346526.

HAUTAUSMAIDEN REUNAKIVET

Haudoille tuotavat reunakivet vaikeuttavat hautojen hoitoa sekä lisäävät kaivuun, peiton ja peruskunnostuksen kustannuksia erityisesti talvikuukausina. Seurakunta on vuosittain joutunut korvaamaan hautapaikan haltijoille kaivuun yhteydessä tapahtuneita tahattomia reunakivien rikkoutumisia.

Kirkkoneuvoston 6.8.2013 tekemän päätöksen (119 §) mukaan haudan reunustaminen aidalla, kivetyksellä tai muuten on päätöspäivästä lukien kielletty kaikilla Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien sekä Kauhavan alueseurakunnan hautausmailla.

Mikäli hautoja jatkossa kiellosta huolimatta reunustetaan, seurakunta poistaa reunukset ja tästä aiheutuvat kustannukset peritään haudan haltijalta.

Lisätietoja antaa talousjohtaja Esa Rämäkkö, p. (06) 434 6527, 050 532 2792 ja kiinteistöpäällikkö Kari Jutila, p. (06) 434 6536, 045 139 3597

Hautaoikeus ja sen luovuttaminen

Yllä tulostettavaksi lomake hautaoikeuden haltijan nimeämisestä.

Hautaoikeude...