Päivän Sana 20.04.2021

Paimenna, Herra, sauvallasi kansaasi,
kaitse omaa laumaasi,
joka asuu yksin keskellä metsää,
kaukana hedelmätarhoistaan.
Johda se Basanin ja Gileadin laitumille
niin kuin entisinä aikoina.Miika 7:14

Varhaisnuorisotyö

Syksyn 2020 kerhot10-vuotiaiden synttärit


VARHAISNUORET 7-13 -VUOTIAAT

 

Seurakunnan varhaisnuorisotyö tarjoaa monenlaista toimintaa alakouluikäisille tytöille ja pojille. Toiminnan periaatteena on tukea perheitä lasten kasvatuksessa ja kehityksessä, painottaen kristillistä näkökulmaa.   

 

Varhaisnuorisotyötä tehdään yhteistyönä yhdessä perheiden ja koulujen kanssa; tavoitteena kohdata lapsia sekä yksilöinä että ryhminä.

 

Alakoululaisille suunnattu toiminta koostuu erilaisista kerhoista, joita koulutetut kerhonohjaajat pitävät, leireistä, retkistä ja monenlaisista tapahtumista.

 

 

Alahärmän kappeliseurakunta tarjoaa varhaisnuorille monenlaista toimintaa: 

  • sählykerhot 1-3 lk ja 4-6 lk
  • varhaisnuorten leirit
  • kymppisynttärit 
  • koulukonsertit
  • Kids Action -tapahtumat (yhteistyönä Kauhavan alueen eri seurakuntien kanssa)
  • perhetapahtumat
  • yhteistyö koulujen kanssa

 

 

Toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti tarpeita ja toiveita vastaavaksi, kuitenkaan unohtamatta kristillistä arvopohjaa.

 

  

Varhaisnuorten toiminnasta saat tietoa Miia Antilalta puh. 044 541 6814,

etunimi.sukunimi(at)evl.fi.

 

 

 

PARTIO

 

Seurakunta on vahvasti mukana partiolippukunta Härmän Tähystäjien toiminnassa. Seurakunnan työntekijä osallistuu toimintaan, ja lippukunta saa tukea toimintatilojen ja rahallisen avustuksen muodossa.

Tähystäjät omistaa partiomajan, joka tunnetaan nimellä Pömpeli. Maja on siisti ja soveltuu hyvin yöpymiseenkin. Varustuksena on mm. kaasukeitin, aurinkokennovalaistus, puukamina, laavu ja kuivakäymälä.

 

Vuosittaisia tapahtumia ovat syysretki, lupauksenantojuhla ja keväällä järjestettävä metsäkirkko sekä Yrjönpäivien juhlallisuudet. Säännöllisin välein järjestetään myös kesäleiri.

Uusia jäseniä ryhmiin otetaan syksyisin, mutta jos on kiire partioon, niin kysele vaikka heti. :)

 

Lippukunnanjohtaja Auvo Känsäkangas

Seurakunnan partiotyönohjaaja (=seppo) Matti Latomäki

 

Nettisivut:

 

ja Facebook-sivu:

 

 

ALAHÄRMÄN ERÄNKÄVIJÄT

 

Alahärmän kappeliseurakunnalla on vahvat perinteet erähenkiseen toimintaan. 1960-luvulla silloinen kirkkoherra Lauri W. Lehtola perusti yhdistyksen nimeltä Alahärmän Eränkävijät. Yhdistys toimii eri-ikäisten seurakuntalaisten parissa järjestäen kaikille avointa luonnonläheistä toimintaa lähellä ja kaukana. Toiminta tapahtuu ”kristillis-isänmaallisessa hengessä” alkuperäisten periaatteiden mukaisesti, mutta aikaansa seuraten ja muuntuen tarpeiden mukaan. Tarkempaa tietoa löytyy yhdistyksen .

Seurakunnan yhteyshenkilö on Miia Antila.

 

 Alahärmään kokoontui 8.5. toista tuhatta lasta eri puolilta hiippakuntaa. Kyseessä oli Poikien ja Tyttöjen Keskuksen kevätpäivä. Ohjelma alkoi kirkossa ja jatkui sitten ruokailulla jonka jälkeen siirryttiin PowerParkiin.<br>
Alahärmään kokoontui 8.5. toista tuhatta lasta eri...