Diakoniatyö

Diakoniakranssi

Koronarajoitusten takia diakonian vastaanottoajat vain ajanvarauksella p. 045 657 7235/Marita

EU-ruokaa saa hakea. Koronatilanteen takia soita tai laita tekstiviesti (ma-pe 9-16.00) Maritalle ja sovi oma hakuaikasi. Ota omat pussit mukaan.

Diakonialta apua vähävaraisille lapsiperheille, ota yhteyttä.

*******

Ylihärmän diakoniatoimisto on avoinna torstaisin klo 9-10. Muina aikoina tapaamisen diakoniatoimistoon tai kotiin voi sopia puhelimitse 045 657 7235 / diakoni Marita Kunnari.

Diakoniatoimisto on seurakuntatalon (Päämajantie 29) alakerrassa pappilan puoleisessa päädyssä.

Teemme kotikäyntejä ja syntymäpäiväkäyntejä. Voit halutessasi pyytää kotikäynnille. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät pääse tulemaan vastaanotolle tai heille on luontevampaa kohdata työntekijä kotona.

Elämässä voi tulla eteen sellaista, mitä ei ole osannut odottaa. Keskusteluapu voi olla yksi keino helpottaa esim. yksinäisyyttä, ihmissuhderistiriitoja tai näköalattomuutta.

• Syntymäpäivä- ja kotikäynnit: ota yhteyttä, niin sovitaan aika.
  • Tukea elämän pienissä ja suurissa kriiseissä
    • Osallisuus myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kriisivalmiusryhmään.
    • Voit varata ajan keskustelua tai kotikäyntiä varten.
  • Taloudellinen neuvonta ja hätäapu.
  • Kirkkohetki ja avoin ruokapöytä vanhemmalle väelle kerran kuussa yhtä aikaa lasten ja perheiden kanssa.
  • Pienryhmiä
    • Käsityöpiirit
    • Diakoniatapaamiset
    • Sururyhmä
  • Erityisryhmien tapahtumia, retkiä ja leiripäiviä
  • Vapaaehtoisia palvelutehtäviä (Ilmoittaudu mukaan!)
    • Saattohoitoystävät
    • Ystäväpalvelu
    • Sykemessun palvelutehtävät
    • Retkien ja tapahtumien järjestelyt
  • Paikallisyhteisöön integroiva työ Suomeen muuttaneiden parissa
    • Kaupungin maahanmuuttotyöryhmä
    • Kauhava Association
    • Kotikäynnit, vastaanottoajat
    • Kansainväliset nyyttärit
    • Pienryhmät
  • Yhteistyötä muiden seurakuntien, kaupungin, kuntayhtymän ja järjestöjen kanssa.
    • Vapaaehtoistoiminnan verkosto
  • DDP-terapeutti (koulutuksessa)
  • Yhteisvastuukeräystä toteutetaan kolehdin, myyjäisten, lipaskeräyksen (kaupat, apteekki, kirkko), seurojen ja yhteisvastuukonsertin muodossa. Keräyksen vuosittaista teemaa avataan eri tavoin seurakunnan tilaisuuksissa.