Päivän Sana 04.12.2021

Hän hankkii sorretuille oikeuden, hän opettaa köyhille tiensä.

Ps. 25:9

Alahärmän kirkossa mahdollisuus altistua pyhäinpäivän iltana

Pyhäinpäivän iltakirkossa 6.11.2021 on ollut läsnä koronaan sairastunut henkilö. Jos läsnäolleet kokevat fluenssaoireita, heitä pyydetään hakeutumaan koronatestiin. "Osallistuminen tilaisuuteen sinänsä ei johda muihin varotoimiin", kertoo ylilääkäri Heidi Ojala. Karanteenia tai eristystoimia ei oireettomana tarvita. Riittää, että osallistujat tarkkailevat vointiaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa, että korona olisi tarttunut pyhäinpäivän iltakirkossa muihin osallistujiin. Korona-aikana ei ole ylilääkäri Ojalan tietoon ole tullut tapauksia, joissa korona olisi levinnyt seurakuntien toiminnassa muualla kuin muistotilaisuuksissa, joissa oleskellaan pidempiä aikoja ilman maskia.

Kauhavan seurakunta jatkaa toimintojaan normaalisti. Edelleen muistutetaan voimassaolevasta maskisuosituksesta, ja siitä, että koronan esiintyvyys on nyt korkealla suojaustoimien purkamisen jälkeen. Ylilääkäri Ojala toteaa, että kaksi kertaa rokotetut sairastuvat äärimmäisen harvoin. Samalla hän kertoo, että oireettomasta koronan kantamisesta ja levittämisestä ei löydy tieteellistä näyttöä. Riittää siis, kun Alahärmän kirkossa 6.11. läsnäolleet hakeutuvat testiin, jos flunssaoireita ilmenee lähipäivinä.

Jyrki Jormakka