Päivän Sana 30.11.2021

Heidän edellään kulkee tien aukaisija, he raivaavat tiensä, murtautuvat portista ja lähtevät. Heidän kuninkaansa kulkee edellä, Herra johtaa heitä.

Miika 2:13

Ekaluokkalaisten kouluun siunaaminen

Kirkkohetki, kouluun siunaaminen, järjestetään ekaluokan aloittaville sekä heidän läheisilleen 9. tai 10.8. paikasta riippuen. Katso ajankohdat alla olevasta tiedotteesta.

Kirkkohetken ydin on alttarin ympärillä tapahtuva siunaus, jossa seurakunnan työntekijä laittaa kätensä kunkin lapsen pään päälle ja sanoo siunaussanat. Siunaajiksi kutsutaan myös lapsen kummeja tai muita läheisiä aikuisia (papin lisäksi 1-2 siunaajaa lasta kohden. Huomioidaan turvavälit.)

Koulun aloitus on tärkeä hetki. Lapsi ja koko perhe astuvat uuteen elämänvaiheeseen, jossa lapsen itsenäisyys kasvaa. Lapsi tarvitsee rinnalleen tärkeitä aikuisia ja heidän tukeaan kasvussaan.

Siunaaminen välittää rakastavan Jumalan huolenpitoa. Siunatessa toivomme toiselle kaikkea sitä, mitä hän elämässään tarvitsee.