Infoa jumalanpalvelukseen osallistujille 1.6. alkaen

Jumalanpalveluksiin kirkoissa voidaan jälleen kokoontua kesäkuun alusta alkaen. Osallistujia voi olla 50- n.100 henkeä. Turvallisuudesta pidetään kiinni seuraavien ohjeiden avulla.

• Seurakuntalaisia pyydetään huomioimaan turvavälit kirkkoon saapuessaan ja sieltä poistuessaan sekä tulemaan paikalle terveenä. Seurakuntalaiset desinfioivat kätensä kirkkoon tullessaan tarjolla olevalla aineella.
• Tulijat ohjataan istumaan joka kolmanteen penkkiriviin niin, että turvaväli on 1,5 metriä. Saman perheen jäsenet ja samaan ruokakuntaan kuuluvat voivat istua lähekkäin.
• Oman virsikirjan käyttöä suositellaan. Virret voi hakea myös älypuhelimesta: virsikirja verkossa löytyy osoitteesta virsikirja.fi.

Ehtoollisen jakaminen

• Seurakuntalaiset tulevat ehtoollispöytään yksitellen tai perhekunnittain turvavälit säilyttäen.
• Seurakuntalaisilla on mahdollisuus desinfioida kätensä ennen ehtoolliselle menemistä.
• Ehtoollisen jakava pappi noudattaa tarkkaa käsihygieniaa ja käyttää suojakäsineitä.
• Ehtoolliselle voi tulla myös lapsia ja aikuisia, jotka pyytävät sakramentin nauttimisen sijasta siunaamista. Pappi siunaa turvavälin säilyttäen koskematta seurakuntalaisen päätä.

Nettiradiolähetykset jatkuvat

Jumalanpalveluksia ei kuvata nettiin 1.6. alkaen, mutta audiostriimaus jatkuu Kauhavan kirkosta. Jumalanpalvelus on kuultavissa suorana lähetyksenä sunnuntaisin nettiradiossa