Päivän Sana 07.12.2021

Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: ?Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne!?Jes. 35:3?4

Ituhippikisan voitto alueen nuorille

Evijärven seurakunnan sekä Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien nuoret osallistuivat Kirkkohallituksen, Nuorten Keskuksen ja WWF:n järjestämään Ituhippi-elokuvakilpailuun viime vuoden lopulla. Aiheena oli ”kristinusko ja luonto – asennetta ja elämäntapaa.” Ituhippi-elokuvakilpailu haastoi tylsät ennakkoluulot ja valmiit mielikuvat maailmanparantamisesta ja ympäristöaktivismista. Luomakunta on yhteinen ja siksi vastuu siitä kuuluu kaikille. Jumala antoi ihmiselle tehtävän: viljelkää ja varjelkaa maata.

 

Nuoret voittivat kisan elokuvalla Pienet teot. Elokuvan ajatuksena oli ekologisten valintojen teko arkisissa asioissa; lähdenkö kauppaan autolla vai pyörällä, ostanko luomutuotteita, heitänkö roskat luontoon vai roskikseen, kannustanko muitakin tekemään ympäristöystävällisiä tekoja. Elokuvan Jeesus -hahmo oli ohjaamassa Reinoa tekemään oikeita ja luontoa suojelevia valintoja.

 

Palkinto noudettiin 9.1. Jyväskylästä NUORI 2013 -tapahtumasta. Elokuva sai hyvän ja kannustavan vastaanoton. Kilpailun järjestävät tahot pitivät elokuvaa idearikkaana, toimivana ja mukaansa tempaavana. Nuoret päättivät hyödyntää palkintona olevan toimintatonnin RuskaGospel -tapahtuman järjestämiseen. Syyskuun lopulla järjestettävässä RuskaGospel 20 v. -tapahtumassa tulee näkymään kestävän elämäntavan arkinen ja iankaikkinen näkökulma.