Päivän Sana 07.12.2021

Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: ?Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne!?Jes. 35:3?4

Kerholaiset retkellä ennen syyslomaa

 

Ala- ja Ylihärmän kappeliseurakuntien päiväkerholaiset ulkoilivat Yliviitalan liikuntakeskuksessa alkuviikon ja perhekerholaiset huristelivat torstaina oikein linja-autoilla kohti Palojärven leirikeskusta. Alahärmäläiset ovat jo usean vuoden ajan ulkoilleet ennen syys- ja talvilomaviikkoa Yliviitalassa, ja nyt mukaan innostui lähtemään myös Ylihärmän väki.

 

Päiväkerholaisia ei pieni sade haitannut, vaan iloisesti kuljettiin pitkin pururataa, lauleskeltiin kodassa, leikittiin hiirenhännän ryöstöä ja muita kivoja leikkejä. Seurattiin yhdessä Oili-oravan kanssa johtolankaa ja päädyttiin rusina-aarrelaatikon luo. Kerhohartauskin pidettiin ulkona ja yhdessä ihmeteltiin kaikkia syksyn hienoja värejä, joita Taivaan isä on suurella maalipensselillä maalaillut silmiemme eteen. Reippaan ulkoilun jälkeen olikin sitten eväiden syönnin aika ja päästiin takan ääreen makkaran paistoon.

 

Perhekerholaiset lähtivät heti aamusta huristelemaan kohti Palojärveä. Monen retkeläisen vatsanpohjaa taisi kovasti kipristellä linja-autoon nouseminen, linjurikyyti kun on vähän harvinaisempaa herkkua. Hyvin pääsi tämä sadan lapsen ja aikuisen porukka perille. Ensin vähän jakauduttiin erilleen ulkovaatteita riisumaan, että vielä lähdettäessäkin löydetään omat vaatteet. Sitten alkoikin jo laulu ja soitto raikua kappelissa, kun yhdessä musisoitiin.

 

Oili ja Olli-oravat olivat tulleet myös Palojärvelle kertomaan syksyisistä asioista. Tekemistä oli varattu pariksi tunniksi, ja välillä käytiin syömässä Railin ja Hannelen valmistamia herkkuja. Joku taisi välillä ottaa vähän päiväunia, mutta moni ei malttanut vaan viihtyi leikkien, askarrellen ja ulkoillen kavereiden seurassa. Päivämehut ja -kahvit käytiin välillä juomassa ja saatiin taas herkutella edellisenä päivänä leivotuilla pullilla. Vapaaehtoisille leipojille tässä iso KIITOS! Herkuttelun jälkeen vielä leikittiin vähän yhdessä, ja sitten olikin aika kiivetä linja-autojen kyytiin ja ajella kotiinpäin. Uni tuli monelle kotimatkalaiselle. Menossa mukana olivat myös lastenohjaajat Sisko, Elina, Tuija, Sari ja Anne sekä lastenohjaaja-opiskelija Jonna.