Päivän Sana 21.05.2022

Jeesus sanoo: ?Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.?

Joh. 15:10

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät 10 henkilöön

Kauhavan seurakunnan toimintaan tulee runsaasti muutoksia, kun rajoitukset kiristyvät. Muutosten taustalla on siirtymä osallistujissa kymmeneen henkilöön.

Jumalanpalvelukset: max 10 hlöä. Sunnuntaista 23.1. alkaen jumalanpalvelukseen osallistujiksi haluavat ilmoittautuvat papille tekstiviestillä. Papin nimi löytyy nettisivujen tapahtumista ja lehden kirkollisista.

Kasteet ja vihkimiset: max 10 hlöä. Tilaisuudet pidetään jatkossa kirkossa. Henkilöstön terveysturvallisen työskentelyn takaamiseksi papit ja kanttorit eivät osallistu kaste- ja hääjuhliin 7.2. asti. Seurakunnan toimintakyvyn kannalta pappien ja kanttorien työskentelyn jatkuvuus on tärkeää. 7.2. jälkeen toimitukset pyydetään yhä sopimaan kirkkoihin. Perusteluna on se, että tautihuipun ennustetaan ajoittuvan helmikuun loppuun.

Hautajaiset: pastoraaliseen harkintaan turvaten noudatetaan edellistä rajoitusta max 20 hlöä 23.1. asti. Siitä eteenpäin olevissa hautajaisissa noudatetaan rajoitusta max 10 hlöä. Tästä voidaan poiketa muutamia henkilöitä ylöspäin. Kokoontumisrajoituksiksi 7.2. jälkeen sovittavissa hautajaisissa ilmoitetaan alustavasti ja todennäköisesti 10 hlöä.

Varhaiskasvatus: Kerhotoiminta laitetaan tauolle alhaisen rokotusasteen ja korkean tartuntariskin vuoksi. Lastenohjaajat suunnittelevat lapsiperheille suunnattua muuta toimintaa, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Varhaisnuorisotyö: Normaalit kerhot saavat jatkua ilman osallistujarajoituksia. Liikunta- ja kokkikerhot laitetaan toistaiseksi tauolle korkean tartuntariskin vuoksi.

Nuorisotyö: Kokoontuvien ryhmien koko rajataan 10 henkilöön varmuuden vuoksi. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen nuorisotyön somessa antamien ohjeiden mukaan. Nuorisotyössä maskipakko, jota osallistujien on noudatettava. Tarvittaessa tilaisuuksien määrää kasvatetaan niin, että halukkaat pääsevät mukaan. Isoskoulutuksesta sovitaan ja ilmoitetaan erikseen ilmoittautuneille.

Rippikoulutyö jatkuu normaalisti. Korostetaan erityisesti maskien merkitystä, koska opetusryhmät ovat sekalaisia suhteessa koulun opetusryhmiin. Infoa annetaan aiheesta myöhemmin nuorille ja perheille.

Pienryhmätoiminta: Enintään 10 henkilön ryhmät voivat jatkaa maskit, käsidesi, turvavälit -periaatteella. Pienryhmät, joiden osallistujamäärä on ollut tähän asti selvästi yli kymmenen henkilöä, laitetaan tauolle osallistujien valikoitumisen torjumiseksi.

Diakonia: Mahdollisuuksien mukaan pyydetään asiakkaita toimistolle. Kotikäyntejä pyritään välttämään ja toimitaan tilannekohtaisen harkinnan mukaan.

Musiikkityö: Kuorotoiminta on tauolla helmikuun loppuun asti. Kanttorit voivat harjoituttaa muutaman henkilön musiikkiryhmiä eri tilaisuuksiin maskit, käsidesi ja ylimitoitettu turvaväli huomioiden.

Kirpparien toiminta voi jatkua, jos vapaaehtoisia riittää asiaa hoitamaan.

Kirkkoherranvirasto: Särkymävara on yhden vakituisen työntekijän toimipisteellä olematonta. Siksi asiointi vain puhelimella ja sähköpostilla 7.2. asti. Viraston ovet ovat suljettuna 7.2. asti. Tullessanne asioimaan diakonin, papiston, nuorisotoimen, lähetyssihteerin tai kanttorin kanssa, sopikaa saapumisestanne etukäteen.

Taloushallinto: työalalla on alkamassa tilinpäätöksen kiireinen työrupeama. Henkilöstö-, laskutus-, ja hautainhoitoasioissa pyydetään olemaan yhteydessä puhelimitse.

Jyrki Jormakka 040 5057415