Päivän Sana 27.11.2020

Älä vaadi palvelijaasi tuomiolle,
sillä sinun edessäsi ei yksikään ole syytön.Ps. 143:2

Korona jähmettää uudelleen seurakunnan toimintaa

E-P:n sairaanhoitopiiri on todennut koronan olevan alueellamme voimakkaassa leviämisvaiheessa. Tämän johdosta sairaanhoitopiiri on antanut Tartuntatautilain 58§n hengessä vahvan suosituksen ottaa huomioon seuraavat ohjeet:

  1. Yleisötilaisuuksien maksimiosallistujamäärä on korkeintaan 20 hlöä.
  2. Kaikki käyttävät yleisötilaisuudessa kasvomaskia, jos turvaväleistä ei voida huolehtia.
  3. Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet kielletään kokonaan.
Kauhavan kaupunki on osaltaan vahvistanut samanlaisen ohjauksen. 

 

Tästä kaikesta seuraa seuraavat rajoitukset:

 

  1. Kauhavan seurakunta itse järjestää ja kutsuu koolle enintään 20 hlön kokoontumisia, joissa seurakuntalaiset käyttävät itse hankkimiaan kasvomaskeja. Kirkollisiin toimituksiin (kaste, häät ja hautajaiset) saa osallisua 20 henkilöä, ja ehdoton yläraja on 50 henkilöä.
  2. Seurakunnan toiminnasta perutaan kaikki piirit, sururyhmät, pienryhmät, leirit, nuortenillat, varhaisnuorten ja nuorten kerhot ynnä muut vastaavat toiminnot.      
  3. Lähiviikkojen aikana vietetään vain sanajumalanpalveluksia enintään n. 20 hlön voimin. Ehtoollisen viettoa arvioidaan myöhemmin. 

 

Käytännössä nyt palataan toiminnan rajoitusten osalta voimakkaiden rajoitusten pariin. Pelisäännöt ovat nyt kevääseen nähden uudet ja erilaiset. Lähipäivinä seurataan tarkasti, millaisia ohjeita kaupunki ja Aluehallintovirasto antavat. Ohjeet saattavat muuttua. Luetellut muutokset seurakunnan toiminnassa ovat voimassa lokakuun loppuun ja tilannetta arvioidaan uudelleen, jos uusia ohjeita ilmaantuu. 

 

On valitettavaa, että toimintaan tulee katkoksia. Yhdessä saamme kuitenkin jakaa uskon Taivaalliseen Isään, joka johdattelee meitä kaikenlaisten aikojen halki!

 

Jyrki Jormakka

kirkkoherra