Korona sulkee seurakunnan osittain

Kirkkohallitus on antanut 12.3. klo 16 ohjeen kaikille seurakunnille kokoontumisista koronaviruksen leviämisen takia. Ohjeen mukaan seurakunta järjestää toistaiseksi jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja rippikoulut normaalisti. Lisäksi normaaliin tapaan on saatavilla keskusteluapua ja diakonien tapaamisia.

Suuri uutinen on se, että kaikki muut tapahtumat ja kokoontumiset peruutetaan toistaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että perhe- ja päiväkerhot, nuorten tilaisuudet, seurat, konsertit, kuoroharjoitukset, raamattupiirit, sururyhmät, kirkkokahvit ja kaikki muut kuin jumalanpalvelusluontoiset tilaisuudet on peruttu toistaiseksi.

Epidemia on Suomessa vasta kehittymässä. Siksi voidaan jo nyt arvioida, että tilaisuuksia ei järjestetä viikoissa mitattavana aikana. On syytä korostaa, että ohjeet ovat samat ja koskevat kaikkia evankelisluterilaisia seurakuntia.

Jyrki Jormakka

Kauhavan seurakunta