Muutoksia ja tarkennuksia koronarajoituksiin seurakunnan toiminnassa

Koronarajoituksiin liittyen on tullut esiin entistä selvemmin se, että rajoitukset ovat alueellisia ja kuntakohtaisia. Lapuan hiippakunnan alueellakin eletään erilaisissa todellisuuksissa. Vallitseva käytäntö on, että seurakunnan itsensä järjestämissä tilaisuuksissa rajoitukset vaihtelevat 20 ja 50 henkilön välillä. Kaikkia tilaisuuksia koskee "kasvomaskipakko" jo tutuksi tulleiden turvavälien ja käsi- ja yskimishygieniamääräysten lisäksi.

Seurakunnan itsenäisesti järjestämässä toiminnassa lokakuun loppuun vallitsee nyt seuraavat tarkennetut ohjeet:

1. Kauhavan seurakunta itse järjestää ja kutsuu koolle enintään 20 hlön kokoontumisia. Kirkollisiin toimituksiin (kaste, häät ja hautajaiset) suositellaan osallistuvaksi 20 henkilöä, mutta ehdoton yläraja on 50 henkilöä. Maskipakko koskee kirkollisia toimituksia myös kodeissa.
  2. Seurakunnan toimintana voivat jatkaa enintään 20 henkilön piirit, sururyhmät ja muut pienryhmät, joissa voidaan käyttää kaasvomaskia, huolehtia etäisyyksistä ja käsihygieniasta. Tarjoilua näissä tilaisuuksissa ei suositella.
  3. Kuorotoiminta yhteenkokoontumisen merkeissä on tauolla lokakuun loppuun. Sen jatkomahdollisuudet riippuvat marraskuun ohjeista. Laulaminen ja urheilu yhdessä ovat erityisen altistavia.
  4. Lähiviikkojen aikana vietetään vain sanajumalanpalveluksia enintään n. 20 hlön voimin. Jos marraskuun ohjeistukset eivät sitä estä, ehtoollisjumalanpalveluksia ryhdytään järjestämään jälleen marraskuun toisena viikonloppuna silloin voimassaolevin ohjeiden mukaan.
  5. Luottamushenkilötoiminnassa kokoukset järjestetään turvatoimin normaalisti. Etäkokouksia kevään tapaan ei voida järjestää poikkeusololainsäädäännön rauettua.