Päivän Sana 07.12.2021

Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: ?Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne!?Jes. 35:3?4

Pian äänestetään seurakuntavaaleissa

Vaalien pääteemana on Usko hyvän tekemiseen. Vaalien ennakkoäänestys on 27.─31.10. ja varsinainen vaalipäivä on isänpäivänä 9.11.2014. Äänestysoikeus on 16 vuotta täyttäneillä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenillä.

 

Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet Kauhavan seurakunnan kirkkovaltuustoon. Valitut luottamushenkilöt päättävät seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta. He valitsevat myös kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

 

Syksyn seurakuntavaalien ehdokkaaksi asettelu on käynnissä. Ehdokaslistat on toimitettava kirkkoherranvirastoon viimeistään maanantaina 15.9.2014 kello 16. Ehdokkaaksi voi ryhtyä jokainen kirkon konfirmoitu jäsen, joka viimeistään vaalipäivänä 9.11. täyttää 18 vuotta tai liittyy kirkon jäseneksi viimeistään 15.9.2014.

 

Seurakuntavaalien haasteena ovat olleet varsin kirjavasti nimetyt ehdokaslistat. Ensimmäistä kertaa seurakuntavaalien ehdokaslistoissa on mukana kuvailutiedot, jossa ehdokas voi ilmoittaa esimerkiksi mahdollisen herätysliiketaustansa tai puoluesidonnaisuutensa. Monet puolueet ovat kannustaneet ehdokkaita avoimuuteen.

 

Ehdokaslistojen tiedot siirtyvät suoraan vaalikoneeseen, joka avautuu 13.10. Äänestäjillä on nyt aiempaa parempi mahdollisuus saada kattavampaa tietoa ehdokkaista.

 

Lisätietoja ehdokkaalle:

 

Lisätietoja äänestäjälle: