Pieniä kirkollisia toimituksia, hiljaisia jumalanpalveluksia ja kohtaamisen mahdollisuus

Keskiviikosta 18.3.2020 alkaen yli 10 henkilön kokoontumiset on kielletty ainakin neljän viikon ajan. Lisäksi kolmatta sektoria, johon kirkkokin kuuluu, on pyydetty keskeyttämään kaikki kokoava toimintansa, joka ei ole välttämätöntä. Seurakuntaelämässä tämä tarkoittaa lähes kaikkien kokoontumismuotojen pysäyttämistä. Piispojen yhteislausunnon mukaan vain kaksi asiaa tapahtuu jatkossa.

1)      Yhdessä seurakunnan kirkossa vietetään sanajumalanpalvelus toimittajien kesken ilman muita seurakuntalaisia. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkon ovet ovat avoinna seurakuntalaisille hiljentymistä ja rukousta varten tunnin ajan. Seurakunnan pappi tai muu työntekijä on käytettävissä keskusteluapuna tunnin ajan jumalanpalveluksen päätyttyä.

2)      Kirkolliset toimituksista kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen suoritetaan 10 henkilön kokoontumisoikeuden puitteissa. Kastekahveja, hääjuhlia tai muistotilaisuuksia ei voida viettää lainkaan.

Kokoontumisrajoituksista huolimatta seurakunnalla on tärkeä tehtävä. Saamme yhdessä rukoilla sairastuneiden ja pelkäävien lähimmäisten puolesta. Voimme yhä kohdata toisiamme kristittyinä, ylläpitää toivoa ja rukoilla parempien aikojen puolesta.

Siunauksin,

Jyrki Jormakka