Päivän Sana 30.11.2021

Heidän edellään kulkee tien aukaisija, he raivaavat tiensä, murtautuvat portista ja lähtevät. Heidän kuninkaansa kulkee edellä, Herra johtaa heitä.Miika 2:13

Pirkko Jalovaaran tilaisuus Kauhavan seurakunnassa peruutettu

Kauhavan seurakunta on sopinut yhteistyössä Pirkko Jalovaaran kanssa järjestettäväksi esirukousillan Kauhavan kirkossa 5.10.2014. Tilaisuuden järjestämisestä on sovittu viime keväänä.

Pirkko Jalovaara työskentelee Rukousystävät ryn työntekijänä. Rukousystävät ryn varainkeruulupa on päättynyt viime vuonna. Uutta lupaa ei ole myönnetty taloudellisten epäselvyyksien vuoksi. Helsingin käräjäoikeus on hyväksynyt henkilökohtaisesti Jalovaaraa koskevan huomattavan omaisuuden turvaamistoimen eli vanhoin sanoin hukkaamiskiellon. Toimenpide vaatii lain mukaan perusteltavissa olevan rikosepäilyn.

Kirkkolain mukaan (6. luku 63§) seurakunnan viranhaltijalla ei olisi käytännössä riittävää luottamusta hoitaa virkaansa tällaisessa tilanteessa. Ajatusta soveltaen lokakuun 5. päiväksi sovittu tilaisuus Kauhavalla peruutetaan.

 

Pirkko Jalovaaran hengellinen työ on vuosikymmenten saatossa ollut monin tavoin siunattua ja arvokasta palvelusta. On harmillista, että tällaiseen epäselvään tilanteeseen on jouduttu. Kun oikeusjärjestelmä on suorittanut oman arviointinsa Rukousystävien toimintatapojen laillisuudesta, yhteistyön jatkumista voidaan harkita uudelleen. Silloin arvioidaan myös toiminnan sen hetkinen hengellinen luonne ja turvallisuus.

Kauhavan seurakunta esittää pahoittelunsa kaikille niille, jotka olivat suunnitelleen saapua esirukouspalveluun. Seurakunnassamme rukoillaan yhä kanssanne ja puolestanne. Yhä on mahdollista sopia henkilökohtaisesti Rukousystävät ryn kautta rukouskohtaamisista vaikka Kauhavan seurakunta ei vallitsevissa olosuhteissa voi toimia tilaisuuden järjestäjänä.