Päivän Sana 21.10.2021

Koko maa oppii tuntemaan sinun tiesi, Jumala,
ja kaikki kansat saavat tietää, että sinä autat.Ps. 67:3

Tiedote kesän 2020 rippileireistä

Hei rippikoululainen ja huoltaja! 

 

Olemme eläneet merkillistä muutosten aikaa, kun elämä on mullistunut koronaepidemian myötä monella tavalla. Se on vaikuttanut ja vaikuttaa myös vahvasti rippikouluun leirien, konfirmaatioiden ja etukäteistapaamisten osalta.

 

Kyselyjä on tullut, miten edetään rippikoululeirien ja konfirmaatioiden suhteen. Maamme hallitus on tehnyt linjauksia kokoontumisten osalta ja olemme saaneet myös piispoilta ohjeistuksia. Niinpä meillä on nyt antaa teille uutta tietoa. Piispainkokouksen suosituksen mukaan yön yli kestävän leiritoiminnan voi aloittaa juhannuksen jälkeen. Leirien ajankohdat tältä pohjalta ovat seuraavat: 

 

Pääsiäis-helaleiri                     29.6. - 6.7.        Palojärven leirikeskuksessa 

Kesä 1                                      29.6. - 6.7.       Ojutjärven leirikeskuksessa 

Kesä 2                                      7.7. - 14.7.       Palojärven leirikeskuksessa 

Kesä 3                                       7.7. - 14.7.       Ojutjärven leirikeskuksessa 

Kesä 4                                        15.7. - 22.7.     Palojärven leirikeskuksessa 

Kesä 5                                        23.7. - 30.7.     Ojutjärven leirikeskuksessa 

 

Leirijaot leiriläisten suhteen ovat voimassa. Ainoastaan kesän 4 ja 5 leireille voi välttämättömän esteen ilmaantuessa tehdä siirron. 

 

Tässä vaiheessa on jo selvää, ettei perinteistä yleistä vierailuiltaa voida leirin kulussa toteuttaa. Välttämättömistä yksityisistä vierailuistakin on erikseen sovittava. Näin saadaan minimoitua riskejä.

 

Jos rippikoululainen itse kuuluu riskiryhmään, kannattaa olla yhteydessä oman leirin vetäjiin ja/tai rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin Anssi Massiseen. Yhdessä voidaan sitten kartoittaa mahdollisia vaihtoehtoja rippikoulun suorittamiseksi turvallisin järjestelyin.

 

Konfirmaatioiden suhteen valmistelu on vielä kesken, mutta näyttää siltä, että konfirmaatioiden järjestäminen mielekkäällä tavalla eri ihmisryhmien terveyden sekä juhlan luonteen suvun yhteisenä tapahtumana huomioiden on mielekästä vasta syksymmällä. Tästä tiedotetaan heti, kun tarkempaa tietoa on antaa.

 

Ryhmäkohtaisia ennakkopäiviä ei nyt pidetä, mutta ryhmäkohtaiset jumalanpalvelukset toteutetaan nettijumalanpalvelusten kautta. Niihin jokainen ryhmä saa omilta leirinvetäjiltä ohjeistuksen.  

 

Ennen leirin alkua riparipassin merkkien tulee olla suoritettuna.  Näiden merkkien etäsuorittamisesta olette saaneet ohjeet leirienne vetäjiltä. 

 

Teitä jokaista siunaten, 

Kauhavan seurakunnan rippikoulujen ohjaajat