Päivän Sana 28.03.2023

Minä olen kyllä ollut lähellä, mutta he eivät ole minua etsineet, olen ollut läsnä, mutta he eivät ole minua kyselleet.Jes. 65:1

Perheen kanssa

Ajankohtaista:

 

 

 

Seurakunta tahtoo tukea kaikkien perheiden hyvinvointia. Lapsiperheissä myös kristillisen kasvatuksen tehtävä korostuu. Se on henkilökohtaisen uskon synnyssä ja sitä kautta koko kirkon tulevaisuudelle avainkysymys. Vanhempina, isovanhempina ja kummeina meidät on kutsuttu yhdessä tähän tärkeään tehtävään.

 

Seurakunta järjestää vuosittain tilaisuuksia koko perheelle. Muutamina esimerkkeinä voisi mainita yhteissynttärit, parisuhdetilaisuudet ja -koulutukset, perheille tarkoitetut retket ja leirit, koulutielle siunaamisen, perheiden laulutilaisuudet, perhekerhot… Kannattaa seurata kirkollisia ilmoituksia ja tulla rohkeasti tutustumaan.

 

Kuvaa seurakuntamme olemassa olevasta perhetyöstä voi avartaa myös tutustumalla seuraaviin sivuihin:

 

Lapsityö

              

 

Varhaisnuorisotyö

              

 

 

 

 

Lasten kirkkopassit käytössä 

Kauhavan seurakunta haluaa innostaa lapsia käymään kirkossa. Jokaisella lapsella ja varhaisnuorella on mahdollisuus saada oma kirkkopassi. Se on kortti, joka kannattaa pitää mukana kirkossa käydessään. Kun jumalanpalvelus on päättynyt, papilta saa hakea tarran omaan kirkkopassiinsa. Kun passissa on kolme tarraa, saa palkintolaatikosta valita mieleisensä lahjan. Samoin kuudennen tarran jälkeen saa palkinnon. Kuuden tarran jälkeen kortti on täynnä, jolloin sen saa jättää arvontalaatikkoon. Vuoden loppuun mennessä palautetut täydet kortit osallistuvat 10€ lahjakortin arvontaan. Arvonta suoritetaan jokaisessa kappelissa ja alueseurakunnassa.

 

Kaikista Kauhavan kirkoista löytyy nykyään joko lasten leikkipaikka tai penkkiin mukaan otettavia puuhapusseja. Näillä pyritään lisäämään lasten viihtymistä kirkossa. Aikuisia halutaan rohkaista tulemaan kirkkoon lastensa kanssa. Vaikka lapsi ei ymmärrä kaikkea eikä jaksa istua pitkään paikallaan, aistii hän kirkossa pyhyyden tunteen, oppii hiljentymään ja olemaan osa seurakuntaa. Jumalan perheväkeen kuuluvat niin pienet kuin suuretkin – kaikki ovat yhtä tervetulleita kirkkoon.