Päivän Sana 13.06.2024

Kuulkaa tänä päivänä, mitä Herra sanoo: ? Älkää paaduttako sydäntänne.Ps. 95:7?8

Ruotsaloiden terveisiä karanteenista

Nimikkolähettimme ovat vapautumassa hotellihuonekaranteenista Kambodžan pääkaupungissa Phnom Penhissä pe 3.9., mikäli kaikki menee suunnitellusti. Tässä parin päivän tuntoja karanteeniajalta. 

Karanteenipäivä 7 - 27.8.2021
Karanteenissa kaikki hyvin. Elämä rytmittyy mukavasti ruokailujen mukaan. Ruoka on hyvää ja olo on kuin riparilla, eli ruokaa on riittävästi. Huoneemme ikkunoista ja ovisilmästä avautuu näkymä ulkomaailmaan, joka tuntuu kovin kaukaiselta. Samaan aikaan läheiseltä tuntuvat paikalliset työtoverit, jotka viestittelevät ja kertovat kuulumisiaan kuvin ja videoin. Perhetyön kouluttaja Joseph on kiertänyt pitämässä koulutuksia ja lähetti kuvia suloisesta vauvasta, joka luottavaisena nukkui isänsä sylissä pariseminaarissa. Miten vahva kuva toivosta ja siitä, että elämä jatkuu ja kaiken epävarmuuden keskellä saamme luottaa itsemme Isän kannatteluun. Tuon kuvan julkaisuun ei meillä ole lupaa, joten julkaisemme some-ajan hengen mukaisesti kuvan ruoastamme sekä jakoon tarkoitetun videon linkin. Tämän Kambodžan kirkon musiikkivideon myötä toivotamme sinulle hyvää ja toivorikasta viikonloppua!

Karanteenipäivä 12 - 1.9.2021
Videoyhteyksien kautta avautuu suljetusta tilastamme ikkunoita moniin todellisuuksiin, mm. tänään Etiopiaan ja Nepaliin. Se on mielen ravintoa. Muuten olemme täysin ehdollistuneet ääneen, kun ovemme ulkopuolella ruokakärryn pyörä osuu kynnykseen ja tiedämme sen tarkoittavan, että pian saa ruokaa. Välillä olemme sentään pitäneet kuntopiiriäkin. Onneksi pakkasimme mukaan hyppynarun ja kuminauhan!
Ulkona Kambodžan todellisuus odottaa. Pääministeri ilmoitti eilen, että koulut saavat pian avata niillä alueilla, missä tautitilanne ei ole vakava. Deltaa on maassa jonkin verran ja koronarokotukset etenevät mukavasti kaikkien yli 12-vuotiaiden parissa. Kolmatta rokotuskierrostakin on aloitettu. Maan avautuminen matkustukselle näyttää yhä todennäköisemmälle.
Samaan aikaan Viro on valinnut uuden presidentin, Alar Karis. Siellä alkoivat tänään koulut vanhan perinteen mukaisesti 1.9. Syyskuun alkaessa on hyvä kysyä, mitä alkava syksy tuo elämääsi?