Lähetystyö

Lähetystyö jatkuu myös poikkeusoloissa

Lähetit ja koko maailman tilanne tarvitsevat nyt erityisesti rukouksiamme. Lähetit myös rohkaistuvat yhteydenotoista. Kaikkien kirkkomme lähetysjärjestöjen työ jatkuu ja tarvitsee myös taloudellista tukea erityisesti nyt, kun seurakunnan monet varainhankintakeinot ovat tauolla. Tämän sivun alaseurassa on lähetysjärjestöjen linkit, joiden kautta saat paljon tietoa ja pääset myös antamaan taloudellista apua. Lähetyksen Herra ei jätä meitä. Hän on kanssamme ja odottaa, että käännymme Hänen puoleensa.

Miten voit tukea poikkeusajan kolehtikohteita:

Poikkeusolojen vuoksi ilman seurakuntaa järjestettävissä, striimattavissa jumalanpalveluksissa ei kerätä kolehtia. Sen sijaan voit osallistua rahankeräykseen, jonka tuotto menee samaan kohteeseen kuin virallinen kolehti olisi mennyt.

Cirool, 3 v, on Meranen kylän nuorimpia eskarilaisia Senegalissa. Hänelläkin on oma liitutaulu ja reppu. Esikoulussa hän saa opetusta omalla äidinkielelläänja valmiuksia siirtyä muutaman vuoden päästä ranskankieliseen kouluun. Viereisessä luokassa äitikin saa lukutaito-opetusta ja tekee käsitöitä muiden kylän naisryhmäläisten kanssa.
Kuva: Ruut Lemmetyinen

Sunnuntain 5.4. osalta toivomme sinun osallistuvan Suomen Lähetysseuran kautta keräykseen, jolla tuetaan palmusunnuntaille suunniteltua kohdetta: Puolustamalla vahvemmaksi - nuorten koulutukseen ja henkiseen tukeen mm. Senegalissa mm. Senegalissa, Etiopiassa, Taiwanilla ja Laosissa.

Kouluttautuminen on tehokas keino taistella köyhyyttä vastaan ja ihmisoikeuksien puolesta. Osallistumalla tuet syrjäytettyjen lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja opiskelua sekä edistät sukupuolten välistä tasa-arvoa kouluttamalla naisia ammatteihin. Varmista työn jatkuminen edelleen.

Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 63500
Lähetä tekstiviesti KOLEHTI10 (10 €) numeroon 16155
Tee verkkolahjoitus osoitteessa

Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus. Kerätyt varat käytetään vuosien 2020–2022 aikana Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön.

Nimikkolähetit- ja kohteet

Lähetysrengas

Lähettien kirjeitä on mahdollista saada kotiin joko sähköpostitse tai paperikirjeinä liittymällä lähetysrenkaaseen. Renkaaseen liittyminen ei velvoita mihinkään.

Renkaaseen voi liittyä ilmoittautumalla lähetyssihteeri Henna Luomalle henna.luoma(at)evl.fi tai p. 040 540 3797. Muistathan ilmoittaa myös, jos haluat muutoksia postituksiisi.

Lähetystyöstä vastaavat työntekijät:

Koko seurakunnan lähetyssihteeri sekä alueseurakunnan lähetystyöstä vastaava työntekijä:

Henna Luoma p. 040 540 3797. Lähetystyöstä vastaava pappi koko seurakunnassa on vs. seurakuntapastori Risto Mäki p. 044 0327707.

Lähetystyöstä vastaavat työntekijät kappeliseurakunnissa:

Alahärmä – kappalainen Aki Paavola p. 050 5771408 ja lähetyssihteeri Henna Luoma p. 040 5403797.

Kortesjärvi – Sirpa Huhdankoski p. 040 704 7963

Ylihärmä – Kappalainen Anssi Massinen p. 045 6577237 ja lähetyssihteeri Henna Luoma p. 040 5403797

Kaikille työntekijöille sähköpostit muotoa

Suomen evankelisluterilaisen kirkon viralliset lähetysjärjestöt ja niiden ajankohtaisia linkkejä: