Päivän Sana 15.07.2019
Minä luotan sinun armoosi,
saan iloita sinun avustasi.

Ps. 13:6

Seurakuntauutiset

Lisää uutisia Komiat -lehdessä

Kauhavan seurakunnassa tapahtuu paljon. Alla on pieni otos tulevista ja menneistä tapahtumista.

 

 

 

 

Alahärmän kappalaisen valinta tuomiokapituliin ratkaistavaksi

Alahärmän kappelineuvosto kokoontui 2.7. haastattelemaan kappalaisen virkaan hakeneita pappeja.


Lue lisää


Seurakunta haluaa tavoittaa perheet

Elokuun viimeisellä viikolla starttaavat ilta-aikaan pidettävät perhekerhot. Kauhavan alueseurakunnassa ja Ylihärmän kappeliseurakunnassa kerho on joka tiistai isänpäiväviikkoon saakka. Iltaperhekerho on yhdessäoloa, hiljentymistä, pientä puuhastelua, leikkiä, laulua ja jutustelua. Ohjaajina toimivat tutut lastenohjaajat Sinikka Huhdankoski, Maria Valkama ja Elina Pukkinen. Iltakerhot pidetään päiväkerhotiloissa. Tulijoiden ei tarvitse ilmoittautua, ja miltä alueelta tahansa saa tulla Kauhavan tai Ylihärmän kerhoon.


Lue lisää


Herättäjuhlatunnus on valittu

Herättä-Yhdistyksen hallitus on käsitellyt lauantaina 24.11. Kauhavan juhlien tunnuslausetta. Valituksi tuli juhlatoimikunnan ensisijainen ehdotus.


Lue lisää


Nuorten Ranskan-matkan kokemuksia

”Aivan syvällä ihmisyydessä on kaipaus läsnäoloon, hiljainen kaipaus yhteyteen. Meidän ei pidä koskaan unohtaa, että yksinkertainen kaipaus kohti Jumalaa on jo uskon alku.”


Lue lisää


Jumalanpalvelukset kesällä

Tervetuloa kesän jumalanpalveluksiin, joiden ajankohdat löytyvät alta.

Tarkemmat tiedot ovat tapahtumakalenterissa.


Lue lisää


Pia Ruotsala vihittiin papiksi

Kauhavan seurakunnan nimikkolähetti Pia Ruotsala vihittiin papiksi helluntaina Lapuan tuomiokirkossa.


Lue lisää


Uusi kirkkovaltuusto on valittu

Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 22,3%. Ääniä annettiin 2744. Äänestysprosentti oli edellisissä vaaleissa 27,3%. Annettujen ennakkoäänien määrä pysyi lähes muuttumattomana, mutta varsinaisen vaalipäivän äänestysaktiivisuus jäi vaisuksi.


Lue lisää


Toiska mukana käsityöfestareilla 

Kauhavan Puukko- ja käsityöfestivaaleihin liittyen tehtiin Kirpputori-kahvila Toiskan tiloissa Äiti Teresan peittoa ja uusiopaperia  sekä kirjekuoria pe 14.6. ja la 15.6.2013. Kirpputorilla kävi myös mukava vilske.


Lue lisää


Pullamummot koolla

Alahärmässä kokoontuu iloinen talkooporukka. "Pullamummot" kokoontuvat leivontatalkoisiin Alahärmän seurakuntatalolle aina tarvittaessa.


Lue lisää


Naisten yhteiskristillinen rukousilta

Kauhavan seurakuntakodille kokoontui n. 120 naista yhteiseen iltaan perjantaina 21.9.2012.


Lue lisää


Kesän viimeinen konfirmaatio 29.7.12

Kauhavan seurakunnan kirkoissa on kesällä 2012 ollut yhteensä kuusi konfirmaatiota. Parisen sataa nuorta on leiriviikon jälkeen polvistunut alttarille saamaan Herran ehtoollista.


Lue lisää


Pysäkki Kortesjärvelle

Kortesjärven seurakuntatalon viereinen rivitalo on remontoitu toimintatilaksi. Talo on saanut nimekseen Pysäkki.


Lue lisää


Kauhavalaisia kirkon musiikkijuhlilla

Valtakunnallisia kirkon musiikkijuhlia vietettiin 25-27.5.2012 Jyväskylässä. Aren aukiolla suvivirttä lauloin noin 5500 kuorolaista ympäri maata.


Lue lisää


Yhteistyön mitali Marita Mäki-Torkolle

Alahärmän kappeliseurakunnan toimistosihteeri Marita Mäki-Torkko sai sunnuntaina 1.7. Viron kirkon Yhteistyön mitalin kunnianosoituksena pitkäaikaisesta ystävyysseurakuntatyöstä.


Lue lisää


Jukka Norvannon raamattuopetus

Hiippakunnan lähetysjuhlassa Kauhavalla 17.5.2012 kuultu Jukka Norvannon raamattuopetus aiheesta Sana uudistaa on luettavissa tällä sivulla.


Lue lisää


Sana kulkee

Lapuan hiippakunnan lähetysjuhla kokosi helatorstaina 17.5.12 Kauhavan kirkon täyteen juhlaväkeä. Tapahtumien väliajoilla kirkon lähistöllä liikkui suuri joukko hyväntuulisia lähetyksen ystäviä. Pieni sadekaan ei pystynyt sammuttamaan aurinkoista tunnelmaa. Lähetysjuhlan isäntänä toimi rovasti Seppo Ruotsala. Käytännön järjestelyistä vastasi Kauhavan seurakunnan lähetyssihteeri Henna Luoma.


Lue lisää


Lähetysjuhla kuvina

Kuvakertomus hiippakunnan lähetysjuhlasta Kauhavalla helatorstaina 17.5.2012.


Lue lisää


Hyötyliikuntaa

Leirikausi oli alkamassa aivan tuossa tuokiossa. Sitä silmällä pitäen Kauhavan alueseurakunnan väki järjesti hyötyliikuntapäivän Ojutjärven leirikeskuksessa to 10.5.12. Mukana oli osa "aateloiduista" eli numerollisista joukkueen jäsenistä sekä monia omaa numeroaan odottavia.


Lue lisää


Sählyturnaus

Kauhavalla taistelttin ensimmäistä kertaa seurakunnan varhaisnuorten sählykerhojen mestaruudesta 21.4.


Lue lisää


Terveisiä Tallinnasta

Viron Tallinnassa, Jaanin kirkossa vietetiin sunnuntaina 25.3. tuomasmessun 2-vuotisjuhlaa. Messun juonsi Pia Ruotsala ja musiikin johti Tero Ruotsala. Saarnan piti teol.tohtori Toomas Paul. Tilaisuudessa lauloi Viron TV:n lapsikuoro.


Lue lisää


Vauvakutsujen kuvasatoa

Kauhavan seurakuntakodilla pidettii sunnuntaina 11.3.2012 vauvakutsut. Mukaan oli kutsuttu kaikki vuonna 2011 syntyneet vauvat ja heidän perheensä. Sali täyttyi isistä, äideistä ja suloisista lapsista. Täytekakku maistui niin pienille kuin isommillekin.


Lue lisää


Laulun voimaa

Kauhavan kirkko kaikui jykevästi, kun lähes 200 etelä-pohjalaista laulajaa muodosti upean kuoron.


Lue lisää


Kunniamerkki kirkkoherralle

Kauhavan seurakunnan kirkkoherralle, rovasti Seppo Ruotsalalle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki.


Lue lisää


Kirkkoherra Seppo Ruotsala eläkkeelle

Lauantaina 3.12. vietettiin Kauhavan kirkossa kiitosjuhlaa. Täysi kirkkosali kaikui komeasti torvisoittokunnan ja suurkuoron soinnuista. Seppo Ruotsalan lapset perheineen esittivät myös monipuolista  ja korkeatasoista musiikkiohjelmaa.


Lue lisää


LYHYTELOKUVAVOITTO POHJANMAALLE

Maata Näkyvissä –festarit järjestettiin 27. kerran Turussa 18.-20.11.2011. Kauhavalta ja Evijärveltä lähdettiin mukaan 50 hengen voimin. Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien sekä Evijärven seurakunnan nuoret osallistuivat lyhytelokuvafestareille voittoisasti.


Lue lisää


Kerholaiset retkellä ennen syyslomaa

Ala- ja Ylihärmän kappeliseurakuntien päiväkerholaiset ulkoilivat Yliviitalan liikuntakeskuksessa alkuviikon ja perhekerholaiset huristelivat torstaina oikein linja-autoilla kohti Palojärven leirikeskusta. Alahärmäläiset ovat jo usean vuoden ajan ulkoilleet ennen syys- ja talvilomaviikkoa Yliviitalassa, ja nyt mukaan innostui lähtemään myös Ylihärmän väki.


Lue lisää


Nuttuja Afrikkaan lähti taas

Vauvannuttuja Etiopiaan ja Tansaniaan lähetettiin lokakuun alussa yhteensä 142 kpl. Lämmin kiitos kaikille nututtajille!


Lue lisää


Vaellusrippikoululaiset

Vaellusleirille osallistuneet rippikoululaiset konfirmoitiin Kauhavan kirkossa sunnuntaina 19.6.


Lue lisää


Kesäkerhossa

Kesäkerhotunnelmia Alahärmän kappelisrk:n kesäkerhosta. Sulassa sovussa isot ja pienet ovat laulaneet, leikkineet, askarrelleet ja viettäneet aikaa yhdessä.


Lue lisää


Äiti Teresan peittoja ja nuttuja tehdään edelleen

Äiti Teresan peittoja Intiaan ja vauvannuttuja Afrikkaan tehdään ja lähetetään edelleen. Moni on kokenut saavansa itsekin iloa ja siunausta näiden käsitöiden äärellä.


Lue lisää


Hyvänmielen autoja

Alahärmän kerholaiset jakoivat hyvänmielen autoja. Halpahalliin vietyjen autojen ei tarvinnut kauaa odottaa uutta omistajaa. Muutamassa tunnissa pöytä oli tyhjä ja hyvä mieli jatkanut kulkuaan antajalta lahjan saajalle.


Lue lisää


Kids Action -lastentapahtuma

Kauhavan alueen kaikkien seurakuntien yhdessä toteuttamat Kids Action lastentapahtumat ovat saaneet suuren suosion.


Lue lisää