Päivän Sana 18.01.2022

Laulakaa ylistystä Herralle, valtaisat ovat hänen tekonsa! Levitköön tieto niistä yli maanpiirin.Jes. 12:5

Seurakuntauutiset

Lisää uutisia Komiat -lehdessä

Kauhavan seurakunnassa tapahtuu paljon. Alla on pieni otos tulevista ja menneistä tapahtumista.

 

 

 

 

Purmojärven rukoushuoneen 90-v. juhlakauden ohjelma 2022

Luemme Raamattua – Psalmien aarteita 1 ti 11.01.2022 klo 19.00


Lue lisää


Lahjavinkki

Viime hetken lahjavinkki ikääntyneelle: ilmoita hänet mukaan maksuttomaan Digiapua-koulutukseen! 


Lue lisää


Jouluyön kirkkohetki

Jouluyönä 24.12.2021 Ylihärmän ja Kauhavan kirkossa klo 23:


Lue lisää


Joulunajan tapahtumia alueittain

Tilaisuuksissa on vahva maskisuositus ja ruokakuntien välillä pidetään 1,5 metrin turvavälejä. Koronapassia ei vaadita.


Lue lisää


Digiapua kotiin! 

Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella käynnistyy vuoden 2022 alussa kaksivuotinen Ikäihmisten tietoteknisiä valmiuksia kohentava Digitaitojen kohennusta kotona asuville ikäihmisille -hanke (lyhemmin Digiapua-hanke).


Lue lisää


Purmojärven rukoushuoneen 90-vuotisjuhlakausi käynnistyy 5.12.

Purmojärven rukoushuoneen puolivuotisen juhlakauden aikana järjestetään monia tapahtumia.


Lue lisää


Purmojärven rukoushuone  90 vuotta – juhlakausi käynnistyy joulukuussa

Joulukuussa 2021 tulee kuluneeksi Purmojärven rukoushuoneen käyttöönsä vihkimisestä täyteen 90 vuotta.


Lue lisää


RuskaGospel 25.9. 

Tämän syksyn RuskaGospel on lauantaina 25.9. alkaen klo 19. RuskaGospel toteutuu striimattuna. Se on nähtävillä Kauhavan seurakunnan YouTube-kanavan kautta kahden viikon ajan.


Lue lisää


Sykemessu Kortesjärvellä

Piispa Simo Peura osallistui Kortesjärven kirkossa perjantaina pidettyyn Sykemessuun, joka oli osa piispantarkastusviikonlopun ohjelmaa.


Lue lisää


”Olet yksi meistä”

Otsikon teemalla kutsutaan kaikenikäisiä seurakuntalaisia Ylihärmän seurakuntatalolla 8.9. alkaviin yhteisiin ruokailuhetkiin. Pöytä on katettu keskiviikkoisin klo 17-18.


Lue lisää


Lapuan hiippakunnan piispa valitaan neljän ehdokkaan joukosta

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli vahvisti keskiviikkona 18.8.2021 piispanvaalin ehdokasasettelun ja arpoi ehdokkaille numerot.


Lue lisää


Piispanvaalin ehdokasasettelu alkaa Lapuan hiippakunnassa

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli päätti istunnossaan piispanvaalin ehdokasasettelun aikataulusta. Ehdokasasettelu alkaa 17. kesäkuuta 2021 ja kestää 17. elokuuta kello 16 saakka.


Lue lisää


1970 ja 1971 ripille päässeille tiedoksi

Viime vuonna pitämättä jääneet ja tämänvuotiset "50 vuotta sitten ripille päässeiden kirkkopyhät" järjestetään syksymmällä.


Lue lisää


Tervetuloa kirkkoon 18.4.

Sunnuntain 18.4. jumalanpalveluksiin voidaan ottaa osallistujia paikalle (20 henkilöä), eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Turvavälit ja maskien käyttö on muistettava sekä se, ettei tule mukaan flunssaoireisena. Kirkossa on saatavilla käsidesiä.


Lue lisää


Videohartaus: "Hiilivalkealla"

Sirpa Huhdankosken ja Anna-Maria Sirosen hartaushetken hiljaiselle viikolle voi katsoa tästä linkistä (Youtubesta)


Lue lisää


Pääsiäisvideo

Ylihärmän kappalaisen, Marja-Riitta Ylikangas-Annolan pääsiäistervehdys on katsottavissa


Lue lisää


Lasten kirkkovartti

Video Ylihärmän kirkosta - pääsiäisaiheen parissa lastenohjaajat Elina, Anne ja Sari sekä Tarja-pappi ja Silvia-kanttori.


Lue lisää


Kanttorien musiikkihartaus

Laula kanssamme virsi 72b ja hiljenny sitten Piretin urkusävelten alla.


Lue lisää


Videohartaus: "Herra kanssamme"

Diakoni Maria Lahden hartaushetki on kuunneltavissa ja katsottavissa


Lue lisää


Videohartaus "Jeesus hiihtää Emmauksen tiellä"

Kauhavan seurakunnan Youtube-kanavalla on uusi video, jossa Tarja-pappi kertoo Emmauksen tien tapahtumista sijoittaen ne talvisiin maisemiin. 


Lue lisää


Piispan joulutervehdys

”Nyt tarvitaan rukousta”. Sanat ovat ystäväni. Hänen aikuiseksi varttunut lapsensa oli sairastunut koronaan. Selviytyminen oli epävarmaa, eivätkä vanhemmat voineet rientää avuksi. Hän halusi jakaa tuskansa, ja oli sen vuoksi yhteydessä ystäviin. Nyt tarvitaan rukousta, oli viestin yksinkertainen sisältö.


Lue lisää


Pyhäinpäivänä yhteinen jumalanpalvelus klo 15

Suljetuin ovin pidettävä pyhäinpäivän jumalanpalvelus on kuultavissa nettiradiosta, jonne pääsee etusivun linkistä (n. klo 15). Tilaisuudessa luetaan viime vuoden pyhäinpäivän jälkeen kuolleet koko seurakunnan alueelta.


Lue lisää


Infoa jumalanpalvelukseen osallistujille 1.6. alkaen 

Jumalanpalveluksiin kirkoissa voidaan jälleen kokoontua kesäkuun alusta alkaen. Osallistujia voi olla 50- n.100 henkeä. Turvallisuudesta pidetään kiinni seuraavien ohjeiden avulla.  


Lue lisää


Toivon polut kutsuvat

Reiskin laavu, Kitka; frisbeegolf-rata, Kotkanpesä, Alahärmän Kirkonkylän kuntorata, Yliviitala, Prännin patikka; kodalta Kirkkokallion laavulle ja Ojutjärvi; P-paikalta kalastajien laavulle... Nämä ovat paikkoja, joista löytyy polun varrelta rasteja. Rasteilla on nettilinkki, jonka takaa avautuu lisäsisältöä. Oma puhelin siis kannattaa ottaa mukaan ja vaikka ladata siihen valmiiksi QR-koodin lukija.


Lue lisää


Seurakunta haluaa tavoittaa perheet

Elokuun viimeisellä viikolla starttaavat ilta-aikaan pidettävät perhekerhot. Kauhavan alueseurakunnassa ja Ylihärmän kappeliseurakunnassa kerho on joka tiistai isänpäiväviikkoon saakka. Iltaperhekerho on yhdessäoloa, hiljentymistä, pientä puuhastelua, leikkiä, laulua ja jutustelua. Ohjaajina toimivat tutut lastenohjaajat Sinikka Huhdankoski, Maria Valkama ja Elina Pukkinen. Iltakerhot pidetään päiväkerhotiloissa. Tulijoiden ei tarvitse ilmoittautua, ja miltä alueelta tahansa saa tulla Kauhavan tai Ylihärmän kerhoon.


Lue lisää


Nuorten Ranskan-matkan kokemuksia

”Aivan syvällä ihmisyydessä on kaipaus läsnäoloon, hiljainen kaipaus yhteyteen. Meidän ei pidä koskaan unohtaa, että yksinkertainen kaipaus kohti Jumalaa on jo uskon alku.”


Lue lisää


Pia Ruotsala vihittiin papiksi

Kauhavan seurakunnan nimikkolähetti Pia Ruotsala vihittiin papiksi helluntaina Lapuan tuomiokirkossa.


Lue lisää


Uusi kirkkovaltuusto on valittu

Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 22,3%. Ääniä annettiin 2744. Äänestysprosentti oli edellisissä vaaleissa 27,3%. Annettujen ennakkoäänien määrä pysyi lähes muuttumattomana, mutta varsinaisen vaalipäivän äänestysaktiivisuus jäi vaisuksi.


Lue lisää


Pullamummot koolla

Alahärmässä kokoontuu iloinen talkooporukka. "Pullamummot" kokoontuvat leivontatalkoisiin Alahärmän seurakuntatalolle aina tarvittaessa.


Lue lisää


Kesän viimeinen konfirmaatio 29.7.12

Kauhavan seurakunnan kirkoissa on kesällä 2012 ollut yhteensä kuusi konfirmaatiota. Parisen sataa nuorta on leiriviikon jälkeen polvistunut alttarille saamaan Herran ehtoollista.


Lue lisää


Pysäkki Kortesjärvelle

Kortesjärven seurakuntatalon viereinen rivitalo on remontoitu toimintatilaksi. Talo on saanut nimekseen Pysäkki.


Lue lisää


Kauhavalaisia kirkon musiikkijuhlilla

Valtakunnallisia kirkon musiikkijuhlia vietettiin 25-27.5.2012 Jyväskylässä. Aren aukiolla suvivirttä lauloin noin 5500 kuorolaista ympäri maata.


Lue lisää


Yhteistyön mitali Marita Mäki-Torkolle

Alahärmän kappeliseurakunnan toimistosihteeri Marita Mäki-Torkko sai sunnuntaina 1.7. Viron kirkon Yhteistyön mitalin kunnianosoituksena pitkäaikaisesta ystävyysseurakuntatyöstä.


Lue lisää


Sana kulkee

Lapuan hiippakunnan lähetysjuhla kokosi helatorstaina 17.5.12 Kauhavan kirkon täyteen juhlaväkeä. Tapahtumien väliajoilla kirkon lähistöllä liikkui suuri joukko hyväntuulisia lähetyksen ystäviä. Pieni sadekaan ei pystynyt sammuttamaan aurinkoista tunnelmaa. Lähetysjuhlan isäntänä toimi rovasti Seppo Ruotsala. Käytännön järjestelyistä vastasi Kauhavan seurakunnan lähetyssihteeri Henna Luoma.


Lue lisää


Hiippakunnan lähetysjuhla 2012 kuvina

Kuvakertomus hiippakunnan lähetysjuhlasta Kauhavalla helatorstaina 17.5.2012.


Lue lisää


Laulun voimaa

Kauhavan kirkko kaikui jykevästi, kun lähes 200 etelä-pohjalaista laulajaa muodosti upean kuoron.


Lue lisää


Kunniamerkki kirkkoherralle

Kauhavan seurakunnan kirkkoherralle, rovasti Seppo Ruotsalalle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki.


Lue lisää


Kirkkoherra Seppo Ruotsala eläkkeelle

Lauantaina 3.12. vietettiin Kauhavan kirkossa kiitosjuhlaa. Täysi kirkkosali kaikui komeasti torvisoittokunnan ja suurkuoron soinnuista. Seppo Ruotsalan lapset perheineen esittivät myös monipuolista  ja korkeatasoista musiikkiohjelmaa.


Lue lisää


LYHYTELOKUVAVOITTO POHJANMAALLE

Maata Näkyvissä –festarit järjestettiin 27. kerran Turussa 18.-20.11.2011. Kauhavalta ja Evijärveltä lähdettiin mukaan 50 hengen voimin. Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien sekä Evijärven seurakunnan nuoret osallistuivat lyhytelokuvafestareille voittoisasti.


Lue lisää


Kerholaiset retkellä ennen syyslomaa

Ala- ja Ylihärmän kappeliseurakuntien päiväkerholaiset ulkoilivat Yliviitalan liikuntakeskuksessa alkuviikon ja perhekerholaiset huristelivat torstaina oikein linja-autoilla kohti Palojärven leirikeskusta. Alahärmäläiset ovat jo usean vuoden ajan ulkoilleet ennen syys- ja talvilomaviikkoa Yliviitalassa, ja nyt mukaan innostui lähtemään myös Ylihärmän väki.


Lue lisää


Vaellusrippikoululaiset

Vaellusleirille osallistuneet rippikoululaiset konfirmoitiin Kauhavan kirkossa sunnuntaina 19.6.


Lue lisää


Kesäkerhossa

Kesäkerhotunnelmia Alahärmän kappelisrk:n kesäkerhosta. Sulassa sovussa isot ja pienet ovat laulaneet, leikkineet, askarrelleet ja viettäneet aikaa yhdessä.


Lue lisää


Hyvänmielen autoja

Alahärmän kerholaiset jakoivat hyvänmielen autoja. Halpahalliin vietyjen autojen ei tarvinnut kauaa odottaa uutta omistajaa. Muutamassa tunnissa pöytä oli tyhjä ja hyvä mieli jatkanut kulkuaan antajalta lahjan saajalle.


Lue lisää


Kids Action -lastentapahtuma

Kauhavan alueen kaikkien seurakuntien yhdessä toteuttamat Kids Action lastentapahtumat ovat saaneet suuren suosion.


Lue lisää