Päivän Sana 26.02.2021

Herra antaa enkeleilleen käskyn
varjella sinua, missä ikinä kuljet,
ja he kantavat sinua käsillään,
ettet loukkaa jalkaasi kiveen.Ps. 91:11-12

Seurakuntauutiset

Lisää uutisia Komiat -lehdessä

Kauhavan seurakunnassa tapahtuu paljon. Alla on pieni otos tulevista ja menneistä tapahtumista.

 

 

 

 

Kirpputorit auki 10.2. lähtien

Seurakunnan kirpputorien ovet avataan keskiviikosta lähtien normaalien aukioloaikojen mukaan. Niin myyjät kuin innokkaat kävijät ovatkin jo odotelleet, koska ostoksille pääsee pitkän tauon jälkeen. Muistetaan kuitenkin pitää huolta turvallisuudesta noudattamalla tutuksi tulleita korona-ajan ohjeistuksia maskeista, käsihygieniasta ja turvaväleistä.


Lue lisää


Osallistu Yhteisvastuukeräykseen 2021

Ikäihmiset Suomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi.


Lue lisää


Piispan joulutervehdys

”Nyt tarvitaan rukousta”. Sanat ovat ystäväni. Hänen aikuiseksi varttunut lapsensa oli sairastunut koronaan. Selviytyminen oli epävarmaa, eivätkä vanhemmat voineet rientää avuksi. Hän halusi jakaa tuskansa, ja oli sen vuoksi yhteydessä ystäviin. Nyt tarvitaan rukousta, oli viestin yksinkertainen sisältö.


Lue lisää


Pyhäinpäivänä yhteinen jumalanpalvelus klo 15

Suljetuin ovin pidettävä pyhäinpäivän jumalanpalvelus on kuultavissa nettiradiosta, jonne pääsee etusivun linkistä (n. klo 15). Tilaisuudessa luetaan viime vuoden pyhäinpäivän jälkeen kuolleet koko seurakunnan alueelta.


Lue lisää


Osallistu Kävele Naiselle Ammatti -kampanjaan

Suomalainen Naisten Pankki tukee hauraassa asemassa elävien naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Tavoitteena on tasa-arvoisempi maailma, jossa yhä useampi nainen on noussut köyhyydestä ja yhä useampi perhe saanut leivän.


Lue lisää


Infoa jumalanpalvelukseen osallistujille 1.6. alkaen 

Jumalanpalveluksiin kirkoissa voidaan jälleen kokoontua kesäkuun alusta alkaen. Osallistujia voi olla 50- n.100 henkeä. Turvallisuudesta pidetään kiinni seuraavien ohjeiden avulla.  


Lue lisää


Ruuan ja sämpylöiden tilaus äitienpäiväksi

Äitienpäiväksi voi tilata lasagnea tai lohikiusausta ja sämpylöitä - lähetystyön hyväksi. 


Lue lisää


Toivon polut kutsuvat

Reiskin laavu, Kitka; frisbeegolf-rata, Kotkanpesä, Alahärmän Kirkonkylän kuntorata, Yliviitala, Prännin patikka; kodalta Kirkkokallion laavulle ja Ojutjärvi; P-paikalta kalastajien laavulle... Nämä ovat paikkoja, joista löytyy polun varrelta rasteja. Rasteilla on nettilinkki, jonka takaa avautuu lisäsisältöä. Oma puhelin siis kannattaa ottaa mukaan ja vaikka ladata siihen valmiiksi QR-koodin lukija.


Lue lisää


Seurakunta haluaa tavoittaa perheet

Elokuun viimeisellä viikolla starttaavat ilta-aikaan pidettävät perhekerhot. Kauhavan alueseurakunnassa ja Ylihärmän kappeliseurakunnassa kerho on joka tiistai isänpäiväviikkoon saakka. Iltaperhekerho on yhdessäoloa, hiljentymistä, pientä puuhastelua, leikkiä, laulua ja jutustelua. Ohjaajina toimivat tutut lastenohjaajat Sinikka Huhdankoski, Maria Valkama ja Elina Pukkinen. Iltakerhot pidetään päiväkerhotiloissa. Tulijoiden ei tarvitse ilmoittautua, ja miltä alueelta tahansa saa tulla Kauhavan tai Ylihärmän kerhoon.


Lue lisää


Nuorten Ranskan-matkan kokemuksia

”Aivan syvällä ihmisyydessä on kaipaus läsnäoloon, hiljainen kaipaus yhteyteen. Meidän ei pidä koskaan unohtaa, että yksinkertainen kaipaus kohti Jumalaa on jo uskon alku.”


Lue lisää


Pia Ruotsala vihittiin papiksi

Kauhavan seurakunnan nimikkolähetti Pia Ruotsala vihittiin papiksi helluntaina Lapuan tuomiokirkossa.


Lue lisää


Uusi kirkkovaltuusto on valittu

Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 22,3%. Ääniä annettiin 2744. Äänestysprosentti oli edellisissä vaaleissa 27,3%. Annettujen ennakkoäänien määrä pysyi lähes muuttumattomana, mutta varsinaisen vaalipäivän äänestysaktiivisuus jäi vaisuksi.


Lue lisää


Toiska mukana käsityöfestareilla 

Kauhavan Puukko- ja käsityöfestivaaleihin liittyen tehtiin Kirpputori-kahvila Toiskan tiloissa Äiti Teresan peittoa ja uusiopaperia  sekä kirjekuoria pe 14.6. ja la 15.6.2013. Kirpputorilla kävi myös mukava vilske.


Lue lisää


Pullamummot koolla

Alahärmässä kokoontuu iloinen talkooporukka. "Pullamummot" kokoontuvat leivontatalkoisiin Alahärmän seurakuntatalolle aina tarvittaessa.


Lue lisää


Naisten yhteiskristillinen rukousilta

Kauhavan seurakuntakodille kokoontui n. 120 naista yhteiseen iltaan perjantaina 21.9.2012.


Lue lisää


Kesän viimeinen konfirmaatio 29.7.12

Kauhavan seurakunnan kirkoissa on kesällä 2012 ollut yhteensä kuusi konfirmaatiota. Parisen sataa nuorta on leiriviikon jälkeen polvistunut alttarille saamaan Herran ehtoollista.


Lue lisää


Pysäkki Kortesjärvelle

Kortesjärven seurakuntatalon viereinen rivitalo on remontoitu toimintatilaksi. Talo on saanut nimekseen Pysäkki.


Lue lisää


Kauhavalaisia kirkon musiikkijuhlilla

Valtakunnallisia kirkon musiikkijuhlia vietettiin 25-27.5.2012 Jyväskylässä. Aren aukiolla suvivirttä lauloin noin 5500 kuorolaista ympäri maata.


Lue lisää


Yhteistyön mitali Marita Mäki-Torkolle

Alahärmän kappeliseurakunnan toimistosihteeri Marita Mäki-Torkko sai sunnuntaina 1.7. Viron kirkon Yhteistyön mitalin kunnianosoituksena pitkäaikaisesta ystävyysseurakuntatyöstä.


Lue lisää


Jukka Norvannon raamattuopetus

Hiippakunnan lähetysjuhlassa Kauhavalla 17.5.2012 kuultu Jukka Norvannon raamattuopetus aiheesta Sana uudistaa on luettavissa tällä sivulla.


Lue lisää


Sana kulkee

Lapuan hiippakunnan lähetysjuhla kokosi helatorstaina 17.5.12 Kauhavan kirkon täyteen juhlaväkeä. Tapahtumien väliajoilla kirkon lähistöllä liikkui suuri joukko hyväntuulisia lähetyksen ystäviä. Pieni sadekaan ei pystynyt sammuttamaan aurinkoista tunnelmaa. Lähetysjuhlan isäntänä toimi rovasti Seppo Ruotsala. Käytännön järjestelyistä vastasi Kauhavan seurakunnan lähetyssihteeri Henna Luoma.


Lue lisää


Lähetysjuhla kuvina

Kuvakertomus hiippakunnan lähetysjuhlasta Kauhavalla helatorstaina 17.5.2012.


Lue lisää


Hyötyliikuntaa

Leirikausi oli alkamassa aivan tuossa tuokiossa. Sitä silmällä pitäen Kauhavan alueseurakunnan väki järjesti hyötyliikuntapäivän Ojutjärven leirikeskuksessa to 10.5.12. Mukana oli osa "aateloiduista" eli numerollisista joukkueen jäsenistä sekä monia omaa numeroaan odottavia.


Lue lisää


Terveisiä Tallinnasta

Viron Tallinnassa, Jaanin kirkossa vietetiin sunnuntaina 25.3. tuomasmessun 2-vuotisjuhlaa. Messun juonsi Pia Ruotsala ja musiikin johti Tero Ruotsala. Saarnan piti teol.tohtori Toomas Paul. Tilaisuudessa lauloi Viron TV:n lapsikuoro.


Lue lisää


Laulun voimaa

Kauhavan kirkko kaikui jykevästi, kun lähes 200 etelä-pohjalaista laulajaa muodosti upean kuoron.


Lue lisää


Kunniamerkki kirkkoherralle

Kauhavan seurakunnan kirkkoherralle, rovasti Seppo Ruotsalalle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki.


Lue lisää


Kirkkoherra Seppo Ruotsala eläkkeelle

Lauantaina 3.12. vietettiin Kauhavan kirkossa kiitosjuhlaa. Täysi kirkkosali kaikui komeasti torvisoittokunnan ja suurkuoron soinnuista. Seppo Ruotsalan lapset perheineen esittivät myös monipuolista  ja korkeatasoista musiikkiohjelmaa.


Lue lisää


LYHYTELOKUVAVOITTO POHJANMAALLE

Maata Näkyvissä –festarit järjestettiin 27. kerran Turussa 18.-20.11.2011. Kauhavalta ja Evijärveltä lähdettiin mukaan 50 hengen voimin. Kortesjärven ja Ylihärmän kappeliseurakuntien sekä Evijärven seurakunnan nuoret osallistuivat lyhytelokuvafestareille voittoisasti.


Lue lisää


Kerholaiset retkellä ennen syyslomaa

Ala- ja Ylihärmän kappeliseurakuntien päiväkerholaiset ulkoilivat Yliviitalan liikuntakeskuksessa alkuviikon ja perhekerholaiset huristelivat torstaina oikein linja-autoilla kohti Palojärven leirikeskusta. Alahärmäläiset ovat jo usean vuoden ajan ulkoilleet ennen syys- ja talvilomaviikkoa Yliviitalassa, ja nyt mukaan innostui lähtemään myös Ylihärmän väki.


Lue lisää


Nuttuja Afrikkaan lähti taas

Vauvannuttuja Etiopiaan ja Tansaniaan lähetettiin lokakuun alussa yhteensä 142 kpl. Lämmin kiitos kaikille nututtajille!


Lue lisää


Vaellusrippikoululaiset

Vaellusleirille osallistuneet rippikoululaiset konfirmoitiin Kauhavan kirkossa sunnuntaina 19.6.


Lue lisää


Kesäkerhossa

Kesäkerhotunnelmia Alahärmän kappelisrk:n kesäkerhosta. Sulassa sovussa isot ja pienet ovat laulaneet, leikkineet, askarrelleet ja viettäneet aikaa yhdessä.


Lue lisää


Äiti Teresan peittoja ja nuttuja tehdään edelleen

Äiti Teresan peittoja Intiaan ja vauvannuttuja Afrikkaan tehdään ja lähetetään edelleen. Moni on kokenut saavansa itsekin iloa ja siunausta näiden käsitöiden äärellä.


Lue lisää


Hyvänmielen autoja

Alahärmän kerholaiset jakoivat hyvänmielen autoja. Halpahalliin vietyjen autojen ei tarvinnut kauaa odottaa uutta omistajaa. Muutamassa tunnissa pöytä oli tyhjä ja hyvä mieli jatkanut kulkuaan antajalta lahjan saajalle.


Lue lisää


Kids Action -lastentapahtuma

Kauhavan alueen kaikkien seurakuntien yhdessä toteuttamat Kids Action lastentapahtumat ovat saaneet suuren suosion.


Lue lisää